Иван Лепичев: Всички състезателки имат голямо желание


Иван Лепичев: Всички състезателки имат голямо желание
03-03-2017 17:00

Ден преди началото на турнира Купа България 2017 за жени BGbasket.com се обърна към треньорите на четирите отбора-полуфиналисти. Ето какво каза пред нас преди турнира старши-треньорът на Нефтохимик 2010 Иван Лепичев:


"Ние се готвим сериозно за Купата на България. Знаем, че всеки отбор има шанс и се надявам ние да изиграем един добър мач срещу един от силните в България на полуфинала. Ние не сме с такава селекция с каквато разполагат първите три в класирането, а и самото то показва, че те ни превъзхождат. Това естествено не предвещава развитието на един полуфинал, но все пак човек трябва да бъде реалист. Ще трябва да се преборим. Дано успеем да изиграем хубав мач и един достоен полуфинал. Естествено ще дадем всичко от себе си, за да го спечелим.


Монтана има изключително голяма ротация независимо, че в отбора има само две американки. Всички познаваме Шарел Алън, която познава българската действителност от години и е много опитен играч. Всички българки в състава им ги прави един от най-обиграните състави, дори и по простата причина, че голяма част от тях бяха заедно с треньора в Левски, много години са в разширения състав на националния отбор и това до голяма степен им дава по-голямо предимство. Според мен Монтана е най-обиграният състав, ротацията е голяма и това дава възможност на треньора да играе с повече състезателки, а има и опитни хора. Тимът разполага със силна селекция и има много възможности и за нападение и за защита. Присъствието на Стефан Михайлов, който натрупа опит в клубни и националните отбори, присъствието и на Славко Димитров с неговия опит, прави Монтана един силен отбор и сериозен претендент и за самия трофей.


Всички наши състезателки са с голямо желание да направим добрите неща, които работим в последните месец и половина-два. Надяваме се да направим хубав мач и да стане хубав полуфинал.


В другия полуфинал битката ще бъде много сериозна. Хасково има предимството на домакинството и на публиката, а пък Берое разполага с опитни състезателки. Не мога да кажа кои момичета ще бъдат избрани от беройки, но предполагам, че Таня Гатева ще избере тези в най-добра форма в момента. Като треньор не мога да кажа за кого е предимството. Определено отборите имат сериозни възможности, а много зависи и от психологическата им настройка. Домакинството може да е плюс и минус, това е оръжие с две остриета, което понякога помага, но и понякога пречи. Берое е отбор с амбиции за три трофея, но всичко зависи от моментното състояние."

 

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Купа България - жени, Нефтохимик 2010, Иван Лепичев
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи