Ангел Нацкин: Имаме пет мача, които трябва да изиграем на максимум


Ангел Нацкин: Имаме пет мача, които трябва да изиграем на максимум
16-03-2017 20:07

Черно море Тича приема Академик Бултекс 99 в двубой от 22-рия кръг на НБЛ. Срещата е в събота /18 март/ от 17:00 часа в зала "Христо Борисов". Гардът на варненци Ангел Нацкин сподели какви са очаквания му за мача:

 

"Имаме още пет мача, които трябва да изиграем на максимум. Най-положителното нещо при загубата от Лукойл Академик беше, че дори при разлика от 40 точки, публиката ни подкрепяше, за което съм много благодарен. Надявам се да се реваншираме в мача с Академик.

 

В мача срещу пловдивчани със сигурност ще има голямо желание у всичките ни играчи, защото два мача те ни побеждават с доста голяма доза късмет, особено във втория мач помежду ни. За мача във Варна, според мен, ще започнем много агресивно и се надявам, за разлика от срещата с Лукойл Академик, двубоят да се развие съвсем различно. Ние трябва да превъзмогнем факта, че загубихме с 50 точки, да го забравим и да излезем все едно мачът с Лукойл не се е случвал. Със сигурност не трябва да даваме на Академик да ни повеждат отново с 20 точки, защото втори път няма да допуснат такава грешка и ние да се върнем след такава голяма разлика. Трябва да играем на максимум през целия мач, а не само едно полувреме, както беше при гостуването ни в Пловдив. Гарантирам, че в събота момчетата ще излязат на 120 процента и се надявам да стане хубав мач и да победим", заяви още Нацкин.

 

За загубата от Лукойл Академик в предишния кръг Нацкин каза следното "Според мен най-голяма роля при загубата ни изигра фактът, че те започнаха още от самото начало с много агресивна защита. Ние явно не очаквахме това. Въпреки всичко мачът започна 8-3 за нас, но изведнъж влязохме в дупка в нападение. От своя страна на тях им потръгна и стрелба, и атака и всичко, и направиха серия 22-1. След такава серия е много трудно да се върнеш в мача. Накрая срещата се доиграваше. Тежко е, никой не му се пада с 50 точки, но сме го забравили вече двубоя и гледаме към следващата среща.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Ангел Нацкин, Черно море Порт Варна, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи