Два български отбора гонят финал в Адриатическата лига


Два български отбора гонят финал в Адриатическата лига
(waba-league.com)
18-03-2017 11:21

Днес в черногорската столица Подгорица два български отбора ще играят на полуфиналите на Адриатическата лига за жени. Монтана 2003 и Берое Стара Загора ще опитат да спечелят и по този начин да излязат един срещу друг в битката за трофея утре.


Първи от 18:00 часа на терена излизат монтанки, които ще играят срещу словенския Атлете Целе. Българският състав завърши първи в редовния сезон на турнира и това амбицира всички да гонят поне финал. Стефан Михайлов отново ще разчита на добрата отборна игра, а надеждите му ще бъдат, че Шарел Алън е в по-добро състояние от последните мачове. Именно колектива е основната сила на монтанки, но това важи и за словенките. Там изпъква бившата състезателка на Дунав - Шанте Еванс, а другите са предимно млади момичета. Внимания заслужават Аннамария Презел и Ива Слоншак, които нямат и 20 години, но вече на добро ниво.


Задачата на Берое Стара Загора е по-тежка, тъй като излиза срещу домакина и шампион Будучност. Срещата е от 20:30 часа и заралийки ще дадат всичко от себе си да играят финал. Берое победи съперника и в двата мача този сезон, но полуфинал е нещо различно. И все пак в състава на заралийки е MVP на редовния сезон Моник Рийд, а има и други опитни състезателки. За победа момичетата ще трябва да покажат добра отборна игра и да се раздадат максимално. На страната на Будучност пък е домакинството, но то може да се окаже и минус заради по-голямото напрежение от задължителен успех. Тимът разполага с добри и опитни състезателки, като сред тях е и игралата в Дунав Биляна Степанович. Ирена Матович и Божица Муйович също са опасни, а без съмнение ни чака интригуващ сблъсък.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Адриатическа лига - жени, Монтана 2003, Берое Стара Загора
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи