Фунтаров и UC Davis отпаднаха от March Madness (видео)


Фунтаров и UC Davis отпаднаха от March Madness (видео)
18-03-2017 12:01

Георги Фунтаров и неговият отбор Калифорния Дейвис отпаднаха в първия кръг от историческото си първо участие на  финалите на колежанското първенство NCAA. 24-годишният българин записа 2 минути в последния си мач в колежа, а отборът му отстъпи на един от фаворитите за титлата, поставеният под номер 1 Канзас с 62-100. В първия си мач Калифорния Дейвис победи Северна Каролина Сентръл.

 

За времето си в игра Фунтаров овладя една борба и  пропусна един опит от тройката. UC Davis даде всичко от себе си през първото полувреме и дори на няколко пъти обръщаше в резултата преди Канзас да направи серия 10-0 и да се откъсне напред.

Припомняме, че тимът на българина стана шампион в своята конференция Big West, а това стана точно в последната година от колежа на двуметровият софиянец. Тимът му приключва сезона с актив от 23 победи и 13 поражения, а Канзас е 29-4.

 

„Момчетата постигнаха страхотни неща този сезон и не искам тази загуба да заличи всичко. Има много неща, за които съм им благодарен“, каза старши-треньорът на Фунтаров Джим Лес, който сподели, че обстановката в съблекалнята след мача е била доста емоционалния след последния им мач. “Teзи момчета поставиха баскетбола в UC Davis отново на картата на национални и международно ниво. Този отбор беше специален. Бях част от много отбор, но този е по-различен. Оценявам всичко, което те дадоха през всички тези години и всички нещата, през които премината заедно.“ 

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Георги Фунтаров, Калифорния Дейвис, UC Davis
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи