Монтана 2003 не издържа в Подгорица


Монтана 2003 не издържа в Подгорица
waba-league.net
18-03-2017 20:09

След като завърши първи в редовния сезон Монтана 2003 загуби полуфинала в Адриатическата лига за жени. В двубой игран в Подгорица, тимът на Стефан Михайлов отстъпи на словенския Атлете Целе със 74-85, след като изоставаше през целия мач. Монтанки се бореха до последно и свалиха на няколко пъти под 10 точки пасив, но не успяха да поведат нито веднъж. Утре от 15:30 българско време те ще спорят за третото място срещу домакина Будучност. 
Монтана стартира сковано срещата като пропусна няколко стрелби и позволи на съперника да дръпне с 9-2. Постепенно българките намалиха до 2 точки пасив, но допуснаха нов спад и изумителна серия от 21-1 за словенки, с която те дръпнаха с 22 точки във втората част при 35-13. Последва трети таймаут за Монтана, но Атлете продължи да диктува темпото през първото полувреме като доминираше сериозно под коша. Тимът на Стефан Михайлов подобри игра в края на втория период и след кош със сирената на Шарел Алън и открадната на Радостина българите намалиха пасив до 9 точки на почивката. Лиза Бърджис свали и до 7 след подновяване на играта, но Монтана не успя да отговори на защитата на съперника и отново позволи разликата да скочи. Три минути и половина преди края на мача монтанки отново свалиха под 10 точки пасив след тройка. Последва таймаут, след който Атлете отговори с нова тройка и до края българките не успяха да се противопоставят за нещо повече.
Атлете отбеляза цели 22 точки от грешки на Монтана и имаше малко по-силен процент на стрелба от българския тим при средно разстояние - 27/44 (61%) срещу 21/43 (48%) за Монтана. И двата отбора стреляха слабо от тройката като словенките имаха вкарани 6 стрелби от 15 опита (40%) срщу 5/17 (29%) за Монтана.
Радостина Димитрова бе най-полезна за Монтана с 25 точки и 7 борби за 28 минути игра от пейката, а 16 точки отбеляза Шарел Алън. 
За Атлете 19-годишната словенска националка Аннамария Презел бе най-резултатна с 27 точки, а 18 точки имаше познатата у нас от Дунав Шанте Еванс. Зала Фришковец отбеляза 17, а 14 точки добави хърватката Ива Слоншак. 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА МОНТАНА 2003 - АТЛЕТЕ ЦЕЛЕ 
 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ АДРИАТИЧЕСКАТА ЛИГА - ЖЕНИ

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ АДРИАТИЧЕСКА ЛИГА - ЖЕНИ

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ АДРИАТИЧЕСКА ЛИГА - ЖЕНИ

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Адриатическа лига - жени, Монтана 2003, Атлете Целе
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи