Берое гони първи трофей за Стара Загора от 25 години


Берое гони първи трофей за Стара Загора от 25 години
19-03-2017 12:32

Днес от 18:00 часа Берое Стара Загора ще излезе във финал на Адриатическата лига за жени. Тимът ще спори за трофея със словенския Атлете Целе в черногорската столица Подгорица. Беройки стигнаха до мача за титлата, след като надиграха досегашния шампион Будучност, докато Атлете се справи с Монтана 2003 преди това.


Берое ще има шанс да спечели първи трофей за женския баскетбол в Стара Загора от 25 години насам. През 1992 година носещият името ДЗУ отбор става шампион на България, след като прави същото и две години по-рано. Само преди месец пък мъжкият Берое стана носител на Купата и така прекъсна сушата за града.


Днес Берое ще разчита на опита на своите състезателки, които ще се изправят срещу младостта и ентусиазма на словенките. Моник Рийд бе най-резултатна вчера и тя отново ще е основният точконосител, но ключова роля в края имаха опитните българки. Милена Томова и Зорница Костова са играли достатъчно на брой финали, а в допълнение с Мария Желязкова, Стефка Митева плюс американките Закъри, Пай и Пъркинс имат какво да покажат на съперника.


От другата страна Атлете ще ни предложи талантливите Аннамария Презел, Ива Слоншак и Зала Фришковец плюс класата на игралата в Дунав Шанте Еванс. Именно тези четири състезателки бяха в основата на успеха над Монтана вчера, а те ще са и заплахата за коша на Берое днес.


ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ АДРИАТИЧЕСКАТА ЛИГА - ЖЕНИ

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ АДРИАТИЧЕСКА ЛИГА - ЖЕНИ

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ АДРИАТИЧЕСКА ЛИГА - ЖЕНИ

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Адриатическа лига - жени, Берое Стара Загора
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи