Делфин спря победната серия на Черно море Тича -2


Делфин спря победната серия на Черно море Тича -2
19-03-2017 21:02

Делфин нанесе първа загуба на Черно море Тича -2 във втората шестица на мъжката А група. Бургазлии се наложиха със 76-74 като домакини след драматичен край на мача. Това беше трети пореден успех за Делфин, който е трети в класирането с актив 4-3, а варненци, които бяха непобедени до момента, са с актив 6-1.

 

Гостите спечелиха категорично първото полувреме и на почивката водеха с 15 точки, но през второто съперникът започна да топи разликата и 6 минути преди края изравни. След игра кош за кош 73 секунди преди сирената резултатът отново беше равен – 73-73. Последва кош за Делфин, а варненци отвърнаха с един успешен наказателен удар. Единственият кош до края беше един наказателен удар за бургазлии, които устискаха победата.

 

За победителите Манол Тончев записа 30 точки и 7 борби, 24 плюс 12 добави Ростислав Тончев, а с 10 и 9 се отчете Терънс Гриър. За Черно море Мартин Коцев завърши с 25 точки и 12 борби, а по 16 точки вкараха Мартин Стефанов и Кристиян Кръстев (13 борби).

 

Шумен записа втората си поредна и общо шеста победа в друг сблъсък от кръга. Тимът победи Академик Варна с 82-64 като домакин, след като спечели категорично първите три части, за да натрупа комфортна преднина и да я задържи след равенство в края. Андрей Иванов записа 24 точки и хвана 21 борби за победителите, 17 точки плюс 11 борби и 6 асистенции регистрира Янко Янков, а 15 точки и 11 борби записа Кирил Кирилов. За Академик с 16 точки и 8 борби се отчете Калоян Георгиев, а 13 плюс 7 записа Валери Житарски.

 

В третия мач от групата ЦСКА надви Дунав Русе с 68-58, което е втора победа за „червените”, които имат и 6 загуби. Русенци пък са с актив 3-4, като това беше втора поредна загуба за тях. Статистика от мача не е налична.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ДЕЛФИН - ЧЕРНО МОРЕ ТИЧА -2

 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ШУМЕН - АКАДЕМИК ВАРНА

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ВТОРАТА ШЕСТИЦА НА А ГРУПА - МЪЖЕ 

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В А ГРУПА - МЪЖЕ

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ А ГРУПА - МЪЖЕ 

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ А ГРУПА - МЪЖЕ

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: А група - мъже, Академик Варна, Делфин, Черно море Тича -2, Дунав Русе, Шумен, ЦСКА
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи