Любо Минчев: След контузията на основния ни реализатор губим доста


Любо Минчев: След контузията на основния ни реализатор губим доста
20-03-2017 18:02 | balkanleague.net

Във вторник на 21 март Берое започва участието си на полуфиналите в SIGAL UNIQA Балканска лига. Съперник на българския тим е черногорският Теодо. В първия си мач носителите на Купа България 2017 са гости в Тиват, а ето какво каза преди предстоящия мач старши-треньорът на отбора Любомир Минчев:

 

"Теодо е отбор, който играе твърдо в защита. Напоследък играчите тичат и повече на бърза атака от преди, а в състава имат и опитни състезатели. Ние трябва да играем по начина, по който играхме срещу тях в Стара Загора. Трябва да сме агресивни в защита, за да им разбием организацията в нападение. Те са силни в постепенно нападение, Мароевич е опасен под коша и трябва да се играе добре в защита. Бележат доста точки на мач, което значи, че в атака се справят добре.

 

Не мога да кажа, че някой отбор има предимство, зависи много какво е моментното състояние. За съжаление след контузията на Шейн Гибсън, който е основният ни реализатор, губим доста и това е минус за нас и предимство за противника. Важно са моментното състояние и играта на отборите. В хода на сезона винаги има върхове и спадове и затова състоянието е толкова важно, както и естествено колко пълноценно са тренирали играчите напоследък и опазили ли са се от контузии."

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Берое, Любомир Минчев, SIGAL-UNIQA Балканска лига
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи