Ямбол олекна с 400 лева заради тъпани и нерви


Ямбол олекна с 400 лева заради тъпани и нерви
21-03-2017 17:03

На редовното заседание на Дисциплинарно Административният съвет към НБЛ след двадесет и втори кръг на Националната баскетболна лига-мъже бяха взети следните решения:

 

По доклад на Иван Бакърджиев, ДП на срещата от НБЛ между отборите на БК Левски 2014 и БК Лукойл Академик на 17.03.2017 г. са допуснати следните пропуски и нарушения:

 

1.” Техническо нарушение на скамейката на отбора на Лукойл Академик

 

Решение: По точка 1, съгл.чл.35.3 от ДАП, комисията на ДАС наказва отбора на БК Лукойл Академик с глоба в размер на 200 лв/второ за сезона/

 

По доклад на Румен Калпакчиев, ДП на срещата от НБЛ между отборите на БК Берое и БК Спартак Плевен на 18.03.2017 г. са допуснати следните пропуски и нарушения:

 

1.” Техническо нарушение на N15 В.Гълъбов от отбора на Спартак Плевен

 

Решение: По точка 1, съгл.чл.34.1 от ДАП, комисията на ДАС наказва В.Гълъбов от отбора на БК Спартак Плевен с глоба в размер на 100 лв. 

 

По доклад на Стефан Станев, ДП на срещата от НБЛ между отборите на БК Рилски Спортист и БК Ямбол на 18.03.2017 г. са допуснати следните пропуски и нарушения:

 

1.” Техническо нарушение на N21 Н.Върбанов от отбора на Ямбол

 

2.”Техническо нарушение на ст.треньора на БК Рилски Спортист”

 

3.”Публиката от Ямбол използва барабани зад секретарската маса, което е забранено от баскетболния правилник. След като ги помолих чрез ръководител на отбора на Тунджа да престанат или да се преместат на друго място-това не се случи.”

 

 

Решение:

По точка 1, съгл.чл.34.1 от ДАП, комисията на ДАС наказва Н.Върбанов от отбора на БК Ямбол с глоба в размер на 100 лв

 

По точка 2, съгл.чл.35.3 от ДАП, комисията на ДАС наказва Людмил Хаджисотиров с глоба в размер на 200 лв/второ за сезона/

 

По точка 3, съгл чл.40.19 от ДАП и чл.47 от Наредбата на НБЛ, комисията на ДАС наказва отбора на БК Ямбол с имуществена санкция в размер на 300 лв

 

По доклад на Владимир Атанасов, ДП на срещата от НБЛ между отборите на БК Черно море Тича и БК Академик Бултекс 99 на 18.03.2017 г. са допуснати следните пропуски и нарушения:

 

1.” Техническо нарушение на треньора на БК Академик Бултекс 99- Асен Николов”

 

2.”Дежурният представител на БФБ постави изискване пред представител на БК Черно море Тича и ръководителя на охраната да не се позволява сядане на външни лица на първия ред на залата, където е отредено мястото на отборната скамейка за домакините, съгласно правилата. Независимо от това на крайните места бе допуснато да сядат други лица-несвързани с отбора за срещата:треньор от друг клуб, момче за почистване на пода, охранител. Освен това двама цивилни зрители изгледаха целия мач до отборната скамейка на домакините и в ъгъла зад крайната линия на игрището”

 

Решение:

По точка 1, съгл.чл.35.3 от ДАП, комисията на ДАС наказва Асен Николов от отбора на БК Академик Бултекс 99 с глоба в размер на 200 лв/второ за сезона/  

 

По точка 2, от доклада на дежурния представител става ясно, че БК домакин не държи да се създава необходимия ред в залата по време на официални срещи на НБЛ. Забележките и препоръките, направени в доклада подсказват необходимостта от допълнителни мерки, които ще отнемат възможността БК Черно Море Тича да бъдат санкциониране. За подобни пропуски в организацията с Решение N20, БК Черно море Тича е санкциониран.

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Лукойл Академик, Академик Бултекс 99, Черно море Тича, Ямбол, Рилски спортист, Спартак Плевен
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи