Берое с огромна крачка към финала


Берое с огромна крачка към финала
21-03-2017 21:42

Берое направи изключително голяма крачка към класиране на финал в SIGAL UNIQA Балканска лига. В първи полуфинален сблъсък старозагорци наказаха черногорския Теодо със 78-69 като гост. Така българският отбор взе много комфортен аванс преди реванша и просто ще трябва да го запази. Вторият мач е на 28 март (вторник) в Стара Загора от 18:30 часа.

 

Берое започна лошо и изостана с 2-9 в началото. След това домакините продължиха да водят в резултата и дори стигнаха до 10 точки аванс преди серия на българите. Тя бе от 7-0 в края на първата и началото на втората част, когато разликата бе намалена. Около средата на тази четвърт избухна Тихомир Желев, който отбеляза четири тройки поред, за да даде аванс от 5 точки на "зелените". До почивката беройци го запазиха и се оттеглиха в добра позиция. Второто полувреме тръгна със серия от 9-2 за заралии, която направи разликата 13 точки. След това заралии поддържаха добрата си преднина, която падна до 7 точки в последната минути. Омари Гудул обаче вкара един кош и двубоят завърши с хубава победа за българите.

 

Разликата между двата отбора дойде при стрелбата от тройката. Берое успя да вкара 11 от 23 опита, докато домакините имаха 6 от 22.


Брандис Рейли-Рос се включи много добре за успеха и завърши с 22 точки, 7 асистенции и 5 борби. По 12 точки пък отбелязаха Пламен Алексиев и Тихомир Желев.


За черногорците 20 точки и 7 борби имаше Милош Попович.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ТЕОДО - БЕРОЕ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ SIGAL-UNIQA БАЛКАНСКА ЛИГА

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ SIGAL-UNIQA БАЛКАНСКА ЛИГА

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ SIGAL-UNIQA БАЛКАНСКА ЛИГА

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: SIGAL-UNIQA Балканска лига, Берое
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи