Спартак Плевен ще изпързаля и Рилецо


Спартак Плевен ще изпързаля и Рилецо
23-03-2017 13:01

Преди 23-ия кръг в НБЛ (BGbasket.com и SportMedia.tv ще излъчат два мача от него), отново потърсихме бившия баскетболист Симеон Найденов. Специално за BGbasket.com, той даде своите прогнози за предстоящите баскетболни сблъсъци тази седмица.

 

ЛЕВСКИ – АКАДЕМИК БУЛТЕКС 99

Левски има проблем с по-атлетични състави, какъвто е този на Академик Бултекс. Най-силното оръжие на пловдивчани е бързата игра и контраатаките. В последния мач, който изиграха в зала „Универсиада” успяха да победят с огромна разлика (91-58). Мисля, че този път разликата няма да е толкова голяма, но Академик Бултекс е абсолютен фаворит в мача. Разликата ще бъде 10-12 точки в полза на отбора на Асен Николов.

 

Фаворит: Академик Бултекс 99

 

ЯМБОЛ – ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК

Мисля,че Ямбол няма да поднесе изненада за втори път в рамките на две седмици. Поздравления за победата в Самоков, но играчите на Лукойл Академик са доста по-обиграни и качествени. След сътресенията за Купата на България, те хванаха правилния ритъм. Има кой да се противопостави на центъра на Ямбол Николай Върбанов под коша. Тимът на Тони Дечев ще победи с разлика над 20 точки. Вярно е, че в Ямбол се играе трудно, баскетболът там има сериозни традиции, но играчите на Петър Петров не могат да поднесат изненада.

 

Фаворит: Лукойл Академик

 

БАЛКАН – ЧЕРНО МОРЕ ТИЧА

 

Вече е време Балкан да си върне точната форма, защото в последно време отборът натрупа няколко неприятни загуби. Смятам, че ще успеят да пречупят варненци. Те играят трудно като гости, така че победата ще бъде за Балкан с около 10-15 точки разлика. Баскетболистите от Ботевград са по-добри като колектив и като защита. Треньорът Небойша Видич подготвя много добре технически своите играчи. Ще има надлъгване между треньорите, а Видич винаги вади по някоя изненада срещу всеки съперник. Смятам, че този път той ще успее да спечели задочния двубой със Спас Натов. Шансът Черно море да поднесе изненада в този мач е под 5%.

 

Фаворит: Балкан

 

РИЛСКИ СПОРТИСТ – СПАРТАК ПЛЕВЕН

 

Това ще бъде дербито на кръга. Очертава се много интересен и вълнуващ двубой. Баскетболистите на Рилски спортист загубиха у дома и сега ще трябва да направят всичко възможно да спечелят от отбор, който в гостуванията си играе без никакво напрежение. Както видяхме срещу Берое, тръгне ли им стрелбата стават много опасни. Така, че ще си позволя да прогнозирам изненада в този мач. След победата в Стара Загора миналата седмица, сега Спартак Плевен ще хвърли втора бомба, този път в Самоков. Под коша центърът Милован Савич няма да има проблеми да се противопостави на Ди Джей Шелтън. Шелтън все пак не обича да си дава много зор в защита. Дори да си вкара неговите 20 точки и 10 борби, ако съперникът му направи същото, все едно е неутрализиран. А пък и зала „Арена Самоков” е уютна за стрелци като Мартин Маринов, Константин Коев и Димитър Маринчешки. Смятам, че това напрежение от последната загуба на Рилски спортист ще даде отражение и в тази среща. Плевенчани пък са със самочувствие, без никакво напрежение и ще излязат освободени на игрището. Те все още имат шансове да се борят за топ 4, така че това е директен двубой за класиране в четворката. Основното оръжеие на Спартак Плевен е стрелбата от далечно разстояние. Доста често, особено когато са домакини, те стрелят повече за три точки отколкото за две.  Смятам, че няма да изневерят на стила си сега, а и Александър Дяковски показа, че умее да мотивира умело своите играчи. Смятам, че Рилски спортист не уцели точните попълнения в селекцията си. Тони Уудс не може да се включи, а вече няколко месеца е тук. Освободиха Келвин Паркър, който е опитен плеймейкър. Моето мнение е, че повече трябва да се залага на Йордан Бозов на върха на атаката. Той може да се справи перфектно в ролята на плеймейкър. А вече крилата да са Златин Георгиев и Ники Стоянов.

 

Фаворит: Спартак Плевен

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Академик Бултекс 99, Балкан, Черно море Тича, Спартак Плевен, Рилски спортист, Ямбол. Левски 2014, Лукойл Академик
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи