Академик Бултекс 99 оцеля след драма с две продължения


Академик Бултекс 99 оцеля след драма с две продължения
(сн. lap.bg)
23-03-2017 20:20

Академик Бултекс 99 записа нова драматична победа в НБЛ. Този път тя дойде при гостуването на тима на Левски след две продължения и резултат 106-105. Двата тима предложиха много интересен двубой изпълнен с много обрати и напрегнати моменти. И едните и другите заслужаваха да победят, но късмета се усмихна на гостите от Пловдив. По този начин те излизат втори с баланс 14-6, докато левскарите остават девети с 4-17. В следващия кръг Академик гостува на Ямбол, а "сините" на Балкан. 

 

След равностойно начало и размяна на точки, Левски дръпна в резултата със серия от 8-2 за +9. Домакините водеха до края на първата четвърт, а през втората направиха разликата 11. Отново обаче пловдивчани реагираха към края й и намалиха изоставането си. Гостите съумяха да намалят пасива си до 2 точки в третата част, но левскарите отговориха с две тройки. Пловдивчани ги върнаха веднага, но Левски пак реагира и се откъсна със 7. Тогава серия от 7-0 за Академик изравни резултата, а тройка със сирената им даде точка аванс преди решителните десет минути. Пловдивчани тръгнаха с 5 поредни точки и поведоха с 6. Домакините успяха да намалят до една, след което двата тима разменяха кошове. При оставащи 54 секунди Павел Иванов наниза тройка за +3 за Левски, а Белфийлд пропусна за гостите. В ответната атака същото направи и Хаджирусев, след което Смит остана сам в ъгъла и изравни при 18.6 секунди до края. В последната атака за домакините Иванов стреля, но не порази целта и така мачът влезе в продължение.

 

В допълнителното време за само 102 секунди пловдивчани тръгнаха със серия от 7-1, след което обаче Иванов вкара две поредни тройки и изравни при 2:22 до края. При оставащи 64 секунди той добави и един наказателен, за да даде аванс на своите, но Смит отговори с кош и фаул за +2 за гостите. Фактът, че кошът бе зачетен бе признат от треньора на домакините Мануел Марков, за което той получи техническо. Смит пропусна от наказателната, а след него това два пъти стори и Ваклинов. Същото обаче направи и Веселинов, с което пропусна да изравни, но и Смит не отбеляза от тройката. При 19.5 секунди Славейков бе фаулиран и той не трепна, за да изравни. "Сините" решиха да фаулират Ваклинов при оставащи 6.5 секунди и този път той ги наказа. Остана обаче достатъчно време и Хаджирусев изравни, за да прати двубоя във второ продължение. 

 

При минута до края Николай Леков отбеляза два наказателни давайки аванс от 3 точки на домакините. Белфийлд върна кош, а в следващата атака Веселинов пропусна. Това даде нов шанс за гостите при 21 секунди до края, които се възползваха от него и при 3.4 до сирената Дейвис отбеляза за +1. 

 

Оскар Белфийлд приключи с дабъл-дабъл – 27 точки и 11 асистенции, а Шакир Смит добави 20 точки за победата на Академик Бултекс 99. За Левски Павел Иванов наниза 31 точки, а Веселин Веселинов се разписа с 29 точки. 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛЕВСКИ 2014 - АКАДЕМИК БУЛТЕКС 99

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2016/2017

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2016/2017

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2016/2017

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2016/2017

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Левски 2014, Академик Бултекс 99
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи