Космическа мода


Космическа мода
29-03-2017 22:02

Догодина астронавтите, отправили се към Международната космическа станция (МКС) на борда на капсулата Boeing CST-100 Starliner, ще са доста по-стилни от колегите си. Компанията е разработила нови скафандри, които да осигурят на носещите ги подобрен комфорт, функционалност и защита. Освен това изглеждат и доста шик.

Новият костюм е наречен Boeing Blue и е около 40% по-лек от сегашните скафандри. Разполага с поликарбонатен визьор с подобрен периферен обзор, вграден комуникационен модул и ръкавици, с които могат да се използват чувствителни на допир екрани. За по-голямо удобство шлемът наподобява качулка с цип, което премахва нуждата от тежък и сложен метален пръстен за закопчаване, какъвто има на скафандрите, използвани днес.

"Усещането при ходене с Boeing Blue е приятно – казва Крис Фъргюсън, отговарящ за оборудването на екипажа и системите за мисията Starliner в Boeing. – Скафандрите са различни по размер, форма и дизайн. Смятам, че следват визията на компанията и че са подходящи за капсулата."

През 2014 г. NASA подписва договори с Boeing и SpaceX за разработване на космически кораб за транспортиране на астронавти към и от МКС. От Boeing планират през юни догодина да осъществят безпилотен изпитателен полет на CST-100 в околоземна орбита. Ако той е успешен, ще последва изпитание с пилот и астронавт от NASA.

Прочетете още любопитни факти на страниците на новия брой на ВВС ЗНАНИЕ

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: BBC Знание
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи