Ямбол може да победи дори и Сан Антонио


Ямбол може да победи дори и Сан Антонио
30-03-2017 14:04

Преди 24-ия кръг в НБЛ, потърсихме компетентното мнение на бившия баскетболен национал Бойко Младенов. Специално за BGbasket.com, той направи своите прогнози за предстоящите баскетболни сблъсъци.

 

Спартак Плевен – Лукойл Академик

 

Би трябвало Лукойл Академик да победи. В последните 10 години, в който и да е мач, този отбор е фаворит. Виждаме обаче, че стават изненади. Те допуснаха няколко загуби този сезон. Със сигурност не трябва да подценяват Спартак Плевен. Мачът ще бъде много завързан. В Плевен всичко помага. Там се вкарва много, а и отборът им е много хубав, но нямат дълга скамейка. Последният мач между двата отбора беше феноменален. Надявам се най-малко да се повтори. Дори Плевен да победи, това няма да е чак такава бомба. В последно време имам чувство, че баскетболистите на Лукойл играят така, все едно чакат сезона да свърши. Не знам нарочно ли го правят, но има нещо, което не е както трябва при тях. Тони Дечев е много добър и опитен треньор, но отборът играе така все едно е последен в първенството и няма за какво да се бори. Домакинското предимство за Спартак е най-важното оръжие. Те просто са уникални баскетболисти, но като видят табелата „Край на Плевен” и спират да играят. Мислех, че липсата на опитен играч като Сашо Груев ще се отрази на отбора, но те са намерили начин да го заместят. Момчетата на Александър Дяковски нямат какво да губят. Ще играят освободено и нахъсано, все пак се изправят срещу Лукойл. Мачът ще бъде драматичен. В Лукойл също липсват ключови състезатели. Христо Захариев все пак е българин, не е чужденец, не е дошъл на гости тук и каквото и да се случва играе за името си и липсата му се усеща, както и тази на Павлин Иванов.

Фаворит: Лукойл Академик

 

Балкан – Левски

 

Въпреки финансовите затруднения, Левски отново успя да скалъпи отбор, който има положителни проблясъци в последно време. Баскетболистите на Балкан пък си играят тяхната си игра. Нищо драматично няма да има в този мач. Левски имат играчи с характер, но в последно време нямат чак толкова много качества.

Фаворит: Балкан

 

Берое – Рилски спортист

Определено това е най-интересният мач. За мен обаче тази година Рилски е разочарование. Очаквах страшно много и от треньорския щаб и от играчите, и от селекцията, която беше направена много лошо. Очаквах това да е сезона на Рилски. Аз като страничен наблюдател мога да кажа, че липсва желанието им за игра. Те смениха толкова чужденци, че не мога вече да ги преброя. Не успяха да скалъпят отбор и да направят добър колектив. Явно не попаднаха на добри играчи и може би има вина и треньорът. Удо е мой приятел, много години е бил помощник на Росен Барчовски, който е един от най-добрите специалисти в България, но за да няма настроение в един отбор, това идва от треньора. Удо и Патрика са двама млади треньори, които се познават и са добър колектив, но наистина очаквах и от двамата малко повече. От самия отбор също. Нещо им куца в селекцията. Относно Берое, смятам, че при тях е важно с каква нагласа ще излязат и с каква мотивация, след мача от Балканската лига. Там обаче се появява другият колос Любомир Минчев, а при него не съществуват такива неща като „имахме мач вчера, дай днес да се разходим из залата”. При него е ясно, това няма как да стане. Дори да са уморени, баскетболистите на Берое ще играят на максимум, мачът ще е тежък, но Берое ще спечели.

Фаворит: Берое

 

Ямбол – Академик Бултекс 99

Баскетболистите на Ямбол са способни да победят и Сан Антонио като домакини. Като им тръгне играта, няма кой да ги спре. Този мач също ще бъде дерби, но за мен Ямбол са фаворит. Там публиката е много важен фактор, а баскетболистите са толкова обиграни заедно, че покриват всички качества на играчите срещу тях. Те се познават толкова добре, че играят все едно са един човек. Спечелиха два последователни мача срещу фаворитите Рилски спортист и Лукойл Академик. Такива победи понякога влияят негативно. Но в момента сезона е към края, не остава много и момчетата ще се напънат да изиграят стабилно тази среща. Баскетболистите на Академик Бултекс 99 също имат добри качества, но те не са толкова сплотени и не изглеждат толкова като отбор. Момчетата на Асен Николов са по-силни като домакини. Вкъщи играят много добре. Но пък на мен Ямбол ми е най-симпатичният отбор заради начина, по който играят състезателите. Според мен е възможно Ямбол да победи Академик, но това няма да е изненада.

Фаворит: Ямбол

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Академик Бултекс 99, Балкан, Берое, Спартак Плевен, Рилски спортист, Ямбол. Левски 2014, Лукойл Академик
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи