Тони Дечев: Знаем силните страни на Спартак, мачът няма да е лесен


Тони Дечев: Знаем силните страни на Спартак, мачът няма да е лесен
31-03-2017 12:34

Днес Лукойл Академик гостува на Спартак Плевен в пореден мач от НБЛ. Шампионите влизат в него след загуба от Ямбол в събота, а също и, за да търсят реванш срещу един от отборите, който ги победи по-рано през сезона. Ето очакванията на старши треньора Тони Дечев за срещата, които той сподели часове преди нея за BGbasket.com:

 

"Надявам се, че момчетата са добре. Не е приятно да губиш, няма значение от кого, а най-малкото и от отбора, който беше последен до скоро. Трябва обаче да бъдем честни, че Ямбол игра много добре, с висок процент на стрелба, докато ние от няколко мача показваме колебания. Надявам се днес срещу Спартак да излезем с настроение и да се противопоставим по най-добрия начин - първо със защита и след това с добър процент при стрелбата.


Колкото и клиширано да звучи - понякога една загуба мобилизира отбор на 100%. Надявам се наистина след поражението в Ямбол момчетата да бъдат с максимален фокус, готови за мача. Знаем, че няма да бъде лесно. Разузнали сме Спартак, знаем силните страни на отбора и ако сме концентрирани и покажем нашите силни части от играта, смятам че би трябвало да победим, независимо от проблемите в състава. Ние имаме достатъчно играчи, които, ако се представят на ниво, би трябвало да нямаме проблем с никой.


Няма пълна яснота за контузените. Захариев започна да тренира леко и ще бъде в състава днес, но ще преценяваме на момента колко ще може да играе. Смятам, че от тримата Христо е най-добре. Що се отнася до Павлин Иванов и Крис Минков, все още няма точна прогноза кога ще се включат в тренировките."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Лукойл Академик, Тони Дечев
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи