Черно море изхвърли Левски от плейофите в дебюта на Дарин Великов


Черно море изхвърли Левски от плейофите в дебюта на Дарин Великов
07-04-2017 20:31

Левски 2014 няма да участва в плейофите в Националната баскетболна лига през този сезон. Това стана ясно, след като във Варна Черно море Тича победи водения от Мануел Марков тим с 84-80. Домакините водеха през повечето време, но след слаба последна част трябваше да треперят до самия  край за успеха.

 

След тази загуба столичани остават на последното място във временното класиране с 4 победи и 19 поражения, докато „моряците“ са с баланс 6-16. Повторен дебют начело на домакините направи Дарин Великов, който замени Спас Натов на поста. В предпоследния кръг от редовния сезон Черно море приема Ямбол, докато Левски почива. 

 

Черно море започна по-добре мача и поведе с 5 точки, но Левски изравни за 7-7. „Моряците“ отново излязоха напред в резултата и в следващите минути поддържаха аванс от няколко точки. По-малко от три минути преди края на частта „сините“ поведоха за първи път в мача след тройка и два фаула на Веселин Веселинов. Черно море обаче отвърна със серия от 8-0 и след първата четвърт се оттегли с аванс от 4 точки.

 

Началото на втория период бе равностойно, но домакините постепенно увеличаваха разликата в своя полза и пет минути преди почивката вече водеха с 10 точки. Това не пречупи баскетболистите на Мануел Марков и много бързо те стопиха пасива си само на 3. Черно море обаче не допусна пълен обрат и отново пое контрола над мача, като на почивката двата тима се оттеглиха при резултат 46-38.

 

„Моряците“ продължиха да поддържат преднината си и след подновяването на играта, а малко след началото на третата четвърт вече водеха с 12 точки. Левски бързо се съвзе и след 9 безответни точки отново свали разликата едва на 3. Черно море обаче отговори на предизвикателството и след серия от 15-2 в края на частта натрупа комфортен аванс от 16 точки преди последния период.

 

Гостите хвърлиха всичките си сили в четвъртата част и само за няколко минути стопиха разликата на 6 точки, показвайки точен мерник от далечно разстояние. След тройка на Деян Карамфилов около две минути преди края Черно море поведе със 79-70. Четири поредни точки на Евгени Хаджирусев отново върнаха надеждите на Левски за пълен обрат, но домакините удържаха преднината си и спечелиха мача.

 

Най-резултатен за победителите бе Ангел Нацкин, който отбеляза 20 точки. С една по-малко е Никола Джурич, като той има и 7 борби. Антон Диков добави 14 за успеха, а Станислав Цонков се отчете с 11.

 

За Левски с най-много точки е Станислав Славейков, който има 24. Веселин Веселинов е с 21, а 15 вкара Евгени Хаджирусев, като той овладя 6 борби и направи 7 асистенции. Силно игра и Крум Дойчинов, който е с 6 точки и 10 борби.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЧЕРНО МОРЕ ТИЧА - ЛЕВСКИ 2014

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2016/2017

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2016/2017

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2016/2017

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2016/2017

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Черно море Тича, Левски 2014
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи