Тони Дечев: Резултатът в този мач е подвеждащ


Тони Дечев: Резултатът в този мач е подвеждащ
07-04-2017 20:19

Лукойл Академик спечели дербито на 15-ия кръг в НБЛ, след като се наложи с 94-79 над Берое. Ето какво каза пред БНТ наставникът на шампионите след 19-ия успех този сезон за неговия тим.

 

„Смятам, че с 18 грешки, разлика от 15-16 точки е напълно достатъчна. На почивката казах на момчетата, че за мен резултатът е 0:0. За съжаление загубихме второто полувреме, пък и Берое доста подобриха играта си. Използваха нашите грешки, вкараха лесни кошове и това малко ги посъбуди. Иначе смятам, че през цялото време ние имахме контрол в резултата и в играта. Момчетата се справиха много добре, за което ги поздравявам. Усилията, които са положили играчит,е са много. От резултата може да изглежда, че победата е лесна, но отборът на Берое е добър, с много атлетични играчи. Те са изиграли достатъчно мачове, обиграни са, така че победата не е била лесна. Резултатът е подвеждащ. Както ние не заслужавахме да загубим на турнира за Купата на България с такава разлика, така и днес не беше реално да водим с над 20 точки. Не е чак такава разликата. Това се случи само, защото момчетата бяха достатъчно мотивирани. Доста от нещата ни се получаваха в хода на мача.”, коментира след срещата треньорът на Лукойл Академик Тони Дечев.

 

„Иначе като погледнем статистиката, разликата е само в стрелбата от тройката. Берое има доста слаб процент в стрелбата от далечно разстояние и от там идва голямата разлика. Трябва да направим всичко възможно да бъдем в пълен състав за плейофите. Трябва да има достатъчно време да може тези, които са били контузени да потренират, да изиграят един-два мача. Може би тогава ще видим какво е реалното състояние на Лукойл. В момента има вече изнасяне на тренировъчен процес и на мачове само от едни и същи хора. Това не е трудно, защото и другите отбори са така, но нашият отбор е свикнал по-различно. Може би това малко ни липсва, но смятам, че ако успеем да да го подобрим ще бъдем в още по-добро състояние за плейофите.”, добави той.

 

В състава на шампионите все още липсват двама играчи. Заради контузии извън строя са Павлин Иванов и Крис Минков.

 

Крис Минков вече започна да тича. Работата по възстановяването на мускулатурата и зарастването на травмата е приключила, така че той вече е в етап на подготовка да се включва с отбора. Кога ще стане това зависи от това дали ще понесе нормално натоварванията. Ако няма болка, би трябвало да се включи до една седмица. С Павлин Иванов положението е същото. Очаквам след мача с Рилски спортист, в седмицата, в която нямаме мач, да започнем да тренираме в пълен състав. Наистина се надявам това нещо да се случи.”, завърши Дечев. 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Тони Дечев, Лукойл Академик
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи