Мануел Марков: Не е нормално съдиите да бягат от мен и момчетата след мач


Мануел Марков: Не е нормално съдиите да бягат от мен и момчетата след мач
(сн. lap.bg)
08-04-2017 10:48

Левски 2014 загуби шанс да играе в плейофите. Тимът на Мануел Марков падна от Черно море Тича с 80-84 в 25 кръг на НБЛ. Така столичани остават последни с актив от 4 победи и 19 поражения и до края на редовния сезон имат едим мач с Ямбол на 22 април. Ето какво каза след мача старши-треньорът на "сините" Мануел Марков:

 

"Нервен беше мачът, тъй като имаше заряд. Зарядът беше голям, въпреки че във времето Левски и Черно море са играли обикновено за първите две места в класирането. Получи се хубав мач. Варна игра с фантастична стрелба, която им даваше самочувствие и спокойствие.  Ние имахме своите шансове в края на мача, когато явно домакините усетиха умора, но не успяхме да се възползваме, за да се приближим много близко до тях в резултата. Не се получи, но аз съм доволен, че не се предадохме и играхме до последно.

 

Досега винаги съм бил колегиален към хората от съдийската комисия, защото мисля, че така е редно треньори и съдии да работят заедно. Така или иначе това е предпоследен мач от сезона. В течение на сезона един от добрите български съдии ми сподели, че през сезона е имал някакъв реваншизъм към нас едва ли не за предишни години. Аз не го повярвах, но като се връщам към важните мачове, това нещо се вижда, колкото и да не ми се иска. Познавам ги момчетата, не вярвам, да са чак толкова лоши като хора. Те са добри момчета, но имаше неща, които бяха коренно противоположни в двете посоки. Няма да кажа лошо за тях, но нямаше еднакъв критерий. Мачът започна така, което ми е чудно. Това са тримата топ съдии на България.  От тях очакваме те да правят качеството в съдийството. Не, не казвам, че съдиите са провалили Левски. Казвам, че в ключови, във важни мачове имаше неща, които на нашия отбор в момента не трябва много, за да търпим някакви негативи.

 

Аз не казвам, че съдиите са виновни, на първо място аз съм виновен. В края на сезона аз ще съм първият, който ще си понесе отговорността за представянето на отбора, но съдиите да бягат след мач от момчетата, от мен, след като отидохме да ги поздравим, не е нормално.

 

Дали ще си подам оставка? Ще говоря с ръководството. Не знам, след този сезон, аз лично не мисля, че трябва да водя догодина отбора".   

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Левски 2014, Мануел Марков, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи