Академик Бултекс 99 изпусна 23 точки аванс, но измъкна победа 1 секунда преди края


Академик Бултекс 99 изпусна 23 точки аванс, но измъкна победа 1 секунда преди края
08-04-2017 20:00

Академик Бултекс 99 продължава да е непобеден у дома. Пловдивчани измъкнаха пореден драматичен двубой, след като в своята зала наказаха Спартак Плевен с 97-96. Героят за успеха бе Джордан Семпъл, който наниза решителния кош при 1.7 секунди до края. Така Академик остана на второ място с баланс 16-6, а следващият петък приема Берое в опит да си го осигури преди плейофите. Плевенчани пък си останаха шести с баланс 10-12, а след шест дни гостуват на Балкан в Ботевград.

 

Академик започна страхотно двубоя и с изключителна стрелба през първата част домакините дръпнаха. Те не пропуснаха нито един от изстрелите си от тройката и успяха в осемте си опита. Така с няколко страхотни серии те натрупаха аванс от 23 точки, който обаче се стопи през втората част. Спартаклии заиграха с трима по-високи, смениха и защитата и започнаха да се връщат в играта. Благодарение на няколко борби в атака плюс точни стрелби от тройката гостите се доближиха на само 7 точки и отново завързаха интригата в срещата.

 

В крайна сметка неизбежното се случи и при 3:07 до края на третата част гостите поведоха за първи път. Това обаче не продължи дълго, тъй като Академик бързо отговори, но все пак двата тима останаха много близо. Здравата битка между отборите не спря и в последната четвърт, когато те си разменяха точки и водачеството. С кош на Белфийлд домакините излязоха напред с 1, но при 53 секунди на таблото Савич върна аванса на плевенчани. Последва пропуск на Белфийлд, но и грешка на Дудев, която даде нов шанс на Академик. 16.7 секунди преди края бе фаулиран Смит, който бе точен два пъти от линията и изведе своите с точка напред. Домакините взеха решение да фаулират Дудев, който не трепна от линията и пак прати Спартак с точка аванс. Победният кош в мача отбеляза Джордан Семпъл, който при 1.7 секунди на таблото зарадва феновете в залата.

 

Домакините завършиха мача с 14 вкарани тройки от 29 опита, докато плевенчани бяха едва 6 от 24. Гостите обаче доминираха в подкошието и овладяха цели 18 борби в нападение и общо 28 повече от съперника.


Шакир Смит бе най-резултатен за успеха с 30 точки. Джордан Семпъл се включи с 20 и 9 борби, а Оскар Белфийлд имаше 17 и 12 асистенции за дабъл-дабъл.


От гостите с 24 точки и 14 борби завърши Димитър Маринчешки. С 18 и 14 се отчете Милован Савич, а най-силният си мач за сезона изигра Велислав Гълъбов, който приключи с 18 и 9.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА АКАДЕМИК БУЛТЕКС 99 - СПАРТАК ПЛЕВЕН

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2016/2017

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2016/2017

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2016/2017

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2016/2017

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Академик Бултекс 99, Спартак Плевен
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи