След кръга: Левски не заслужава място в плейофите


След кръга: Левски не заслужава място в плейофите
09-04-2017 18:30

След срещите от 25-ия кръг в НБЛ, отново потърсихме експертното мнение на бившия баскетболен национал Бойко Младенов. Специално за BGbasket.com, той анализира последните сблъсъци с оранжевата топка.

 

Черно море Тича – Левски

 

Това беше мач за оставане в осмицата в редовния сезон. Баскетболистите на Левски се постараха да го спечелят, но не успяха. Момчетата се опитаха, играха добре, обаче домакинството беше важно и то спечели мача. Новият треньор на Черно море Дарин Великов е много опитен. Той е уникален треньор. Работи с млади момчета и е нормално те да се справят добре. По принцип в Левски има опитни играчи, но този отбор не заслужава да бъде в плейофите. Иска им се да са там, но това наистина няма как да стане. Играта им е слаба, но просто моментът е такъв и няма какво да се направи. Този резултат е напълно нормален. След мача треньорът Мануел Марков говореше за оставка, но според мен вината определено не е в него. Какво може да направи този състав?! Да, можеще да бъдат и на осмо място. Сигурно и той има някаква вина, но каквото и да се направи, с този отбор е трудно да се постигне нещо. Определено вината не е в треньора. Относно Черно море, смятам, че и те имат някакъв лимит на качества, но пък ще успеят да се представят добре в плейофите.

 

Лукойл Академик – Берое

 

Очаквана победа за Лукойл Академик. Те имаха да си връщат за Купата на България. Играчите на Берое ги чака по-важен мач във вторник, когато играят финал на Балканската лига. Този мач беше ясен. Протече напълно нормално. Видяхме доста добра игра от целия отбор на Лукойл. Явно им е минало лошото чувство от купата. Най-вероятно ще продължат да си връщат на Берое и в плейофите. Този мач беше като подготовка за плейофите. Играта на Берое се разкъса още в началото с натрупването на фаулове за американците Шейн Гибсън и Омари Гудул. След това трудно влязоха в ритъм и чак накрая на мача успяха да се пооправят. Нормално е да се случват и такива неща, няма нищо страшно. Със сигурност високите цели в Балканската лига ще им пречат в първенството, но пък този турнир е опит. Тази мотивация, която те трябва да намерят за финала е достатъчна след това да продължат да си играят нормално в първенството. Да, на моменти програмата им пречи, но като цяло ефектът от Балканската лига е положителен.

 

Академик Бултекс 99 – Спартак Плевен

 

Това е най-резултатният мач от кръга. Двата отбора направиха уникален мач. Спартак Плевен бяха без Мартин Маринов и без толкова много вкарани тройки, но пък изиграха много добър мач. Димитър Маринчешки е играл много силно в срещата. Не очаквах да се получи толкова завързан двубой. Мислех, че Академик ще победи резонно с разлика. Играчите на Спартак са изиграли един страхотен мач. Със сигурност е било зрелище за зрителите. Няма спор, че баскетболистите на Асен Николов играят доста добре като домакини, а по принцип плевенчани също са домакински отбор. Сега виждаме, че не е точно така. Момчетата можеха да спечелят този мач, защото играят много освободено. Треньорът им Александър Дяковски си върши работата много добре и е сплотил много добре отбора. Момчетата играят с кеф и това им личи. Смятам, че Спартак Плевен може да се пребори за по-предно класиране в редовния сезон. Определено очаквам много интересни плейофи. Очакваме Сашо Груев да се завърне в игра за Спартак. Той е изявен лидер и със сигруност ще повлияе доста положително на отбора.

 

Балкан – Ямбол

 

Очаквах доста по-голяма разлиака за Балкан, но баскетболистите на Ямбол са се държали добре като гости в Ботевград. Стоян Петков изигра стрехотен мач. В момента обаче ми се струва, че всички отбори чакат да дойдат плейофите. Със сигурност домакинското предимство ще бъде ключът към успеха в плейофите. Двойката Балкан – Рилски спортист със сигурност ще бъде интересна и смятам, че от двата отбора завърши на четвърто място в редовния сезон и спечели домакинското предимство, той ще продължи напред в плейофите. Иначе, Ямбол ще спечели последния си мач с Левски. Евентуално може да се случи някаква изненада, защото „сините” знаят как да объркват сметките на останалите. Това поне го могат добре. Със сигурност ще бъде много итнересно.  

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Академик Бултекс 99, Лукойл Академик, Берое, Спартак Плевен, Ямбол, Левски, Черно море Тича
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи