Български съдия ще свири на Евробаскет 2017 за жени


Български съдия ще свири на Евробаскет 2017 за жени
10-04-2017 17:54

Най-добрият съдия на България за 2016 година - Венцислав Великов получи още едно сериозно признание за своята работа. Той ще ръководи едно от най-големите баскетболни събития - Евробаскет 2017 за жени, който ще се проведе в Чехия от 16-25 юни. 

 

Припомняме, че Великов бе избран за международен съдия през април 2012 година и до момента получава назначения на редица европейски първенства за подрастващи, както и в женската Евролига и Еврокъп. Съдия номер 1 на България ръководи и финала на Балканската лига през миналата година.

 

Венцислав Великов ще бъде четвъртият български рефер на Европейско първенство за мъже или жени. За последно Димитър Гологанов свири на Евробаскет 2009 за мъже в Полша. Преди него Камен Тошев свири на Евробаскет в Турция прз 2001 като неутрален съдия, след него Владимир Цеков бе на финалите на Евробаскет 2005 в Сърбия, също като придружаващ съдия. В останалите шампионати от началото на този век - Швеция (2003) и Испания (2007) България не се класира и съответно нямаше нито един съдия-представител на тези финали.

 

Припомняме още, че Камен Тошев бе комисар на Евробаскет 2015 за мъже. В последните няколко години обаче генералният мениджър на БФБ Елеонора Рангелова е с най-сериозно присъвтие в най-престижните баскетболни форуми, като върхът бе миналата година на Олимпийските игри в Рио де Жанейро. Тя бе комисар на финалите на две световни и две европейски първенства.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Венцислав Великов, Димитър Гологанов, Елеонора Рангелова, Камен Тошев, Владимир Цеков, Евробаскет 2017 (жени)
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи