Стефан Михайлов: Серията не е решена


Стефан Михайлов: Серията не е решена
13-04-2017 20:11

Старши треньорът на Монтана 2003 Стефан Михалов бе доволен от победата на неговия тим като гост на Берое със 72-63. С успеха шампионките вече са само на победа от класиране на нов финал, тъй като водят с 2-1 победи в серията. Той обаче смята, че все още нищо не е решено. Ето какво сподели Стефан Михайлов пред BGbasket.com:

 

„Отборът на Берое игра много добре и в Монтана, но днес, като че ли беше едно ниво по-ниско. Бяхме много мотивирани. 70-80% от ситуациите в нападение и в защита ги изиграхме много правилно и това ни донесе пълен контрол на мача още някъде в средата на втората част.

 

Смятам, че тези момичета, които са събрани в Монтана, първо са добри баскетболистки и второ са доста големи и сериозни биткаджийки. Не всеки път им се получава. Видя се днес, аз съм много доволен, в ситуация, в която трябва да се борят и да се бият и да изиграят мача с главите си и с желание и мотивация, те го направиха, както трябва. Надявам се, ако може, да изиграем още един такъв мач.

 

Мен проблемите на Берое ме интересуваха 2009 – 2010 г. Сега ме интересуват изцяло тези на Монтана. Срещу когото и да играем, винаги имаме психологическо предимство. Това е третото им качество – че са много устойчиви психически. Щом устояват на моите викове от време на време, значи са психически устойчиви.

 

Серията не е решена. Вижда се, че с всеки мач всеки може да покаже нещо доста различно. Успяхме да спрем днес състезателки като Сиера Уорън и да я лимитираме. Това ни донесе успех. Спряхме и Зорница Костова, която в Монтана игра много силно и това даде резултат. Нищо не е решено, играе се до три победи. Просто на тях им трябват две, на нас една.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Стефан Михайлов, Монтана 2003, ДП-жени
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи