Динамо Курск спечели за първи път женската Евролига (видео)


Динамо Курск спечели за първи път женската Евролига (видео)
(сн. fiba)
17-04-2017 12:52

Динамо Курск написа история и победи Фенербахче със 77-63 във финала на Евролига, за да спечели своята първа титла в надпреварата. Комисар на двубоя бе главният мениджър на БФБ Елеонора Рангелова. Toва е общо 9-то злато за отбор от Русия в най-силния клубен турнир на Стария континент.

 

Миналогодишният шампион и домакин на турнира Екатерининбург компенсира разочарованието от отпадането си с бронз, побеждавайки Прага с 68-63.

 

Воден от MVP на Файнъл 4 и националка на САЩ Ейнджъл МакКътри Динамо стигне до трофея. Фенербахче започна по-силно мача и поведе отначало със серия 10-0, но Динамо се върна в мача. Срещата се запази оспорвана с няколко обрата, но на почивката Динамо водеше вече с 10 точки при 44-34. Фенербахче не се предаде и свали пасив до 2 точки, 9 минути преди края на мача. В този момент обаче, руският тим направи серия 15-3 и спечели убедително двубоя.

 

 

МакКътри направи страхотно представяне на финалния турнир, отбелязвайки 28 точки на полуфинала и 20 в двубоя за титлата срещу своя бивш отбор. Американката Епифани Принс също направи страхотен мач, завършвайки с 18 точки, 7 асистенции и 4 откранати. 

 



Следващото голямо събитие в европейския женски баскетбол предстои от 16-25 юни в Чехия, която е домакин на Евробаскет 2017. Съдия в турнира ще бъде и международният ни рефер Венцислав Великов.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Евролига (жени), Динамо Курск, Фенербахче, Елеонора Рагенлова, Екатерининбург, Прага
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи