Крис Диал за IBC: Американците обичат българите


Крис Диал за IBC: Американците обичат българите
18-04-2017 20:09

Американският треньор Крис Диал беше гост на International Basketball Camp, който се проведе в Габрово миналата година. Това лято създателят на една от организациите-партньори – Баскетболно посолство, която ще осигури участие на американски треньори в българския камп. Ето какво каза Диал в интервю преди тазгодишния летен лагер:

 

- Можете ли да дадете малко повече информация за Баскетболно посолство?

- Ние сме организация, която има за цел да подпомогне други организации, популяризирайки и развивайки баскетбола в тяхната страна или регион, изграждайки връзки и общност чрез баскетбола. Организацията е основата от Крис Диал и се надяваме да създадем посланици на баскетбола. Помагаме на играчи да развият базови умения и техники, както и важни елементи на характера като дисциплина, работливост и отдаденост.

 

- Кажете ни повече за треньорите в Баскетболно посолство?

- Нашите треньори са от цял свят, но организацията бе основана в САЩ. В последните години в Европа сме ползвали предимно треньорите Джоуи Тет и Дъстин Карър. И двамата бяха успешни баскетболни треньори в САЩ и имат международен треньорски опит. Вероятно треньор Карър ще бъде нашият представител на International Basketball Camp в Габрово.

 

- Бяхте на IBC в България миналата година. Какви са впечатленията Ви?

- Ние, от Баскетболно посолство, сме щастливи от това, че ще бъдем част от кампа. Миналата година Джоуи, Дъстин и аз имахме страхотната възможност да работим с някои от играчите и треньорите. Отлична инициатива, а Владимир Искров върши страхотна работа с организирането на всичко.

 

- Мислите ли, че българските деца имат шанс да отидат да учат в чужбина, благодарение на баскетбола?

- Абсолютно. Американците обичат българите! В основата на всичко е изграждането на успешни и стабилни отношения. Радваме се да помогнем както можем в процеса, свързвайки треньори и играчи.

 

- Какви са най-важните необходими качества, които трябва да притежават младите играчи, за да станат професионалисти?

- Те са много, но най-важните са отношението, готовността да изградиш уважение към себе си и отлична работна етика. Без тези неща би било трудно някой да стане професионален играч.

 

- Искате ли да добавите нещо?

- Вълнуваме се от възможността да дойдем и да работим с организаторите и играчите на International Basketball Camp.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: International Basketball Camp
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи