УНСС със злато и сребро на турнир в Париж


УНСС със злато и сребро на турнир в Париж
18-04-2017 19:02 | unwe.bg

УНСС спечели първо място при мъжете и и второ при жените на турнир "Петте топки" в Париж. Той се организира от престижното бизнес училище ESSEC и се провежда за 38-ми път. В него взеха участие университети от десет страни от Европа, Африка и Азия с отбори по баскетбол, хандбал, волейбол, футбол и ръгби. 


Женският тим на УНСС, с треньор пр. д-р Венцислав Йорданов, си размени по една победа със силния отбор от Белгия и бе безапелационен срещу момичетата от Американския колеж на Средния Изток - Кувейт. Нашите студентки се класираха за финала, където отново се изправиха пред отбора на белгийките. След оспорвана игра момичетата ни отстъпиха на превъзхождащите ги по ръст тим и останаха на второ място в турнира.

 

 

Мъжкият отбор на УНСС претърпя  загуба само с една точка в предварителните групи от силния отбор на Сержи, който се състезава в елитна френска баскетболна лига. На полуфиналите момчетата ни победиха убедително отбора на Германия.

 

 

На финала мъжкият ни тим, воден на турнира от треньора Лариса Касабова, се срещна отново с отбора на Сержи. Залагайки предимно на отборна игра, с отлични прояви на Диан Абрашев и Матей Митев, традиционно силната игра на Венцислав Мануилов и на останалите, момчетата ни победиха убедително с 14 точки разлика домакините от Сержи. Българската победа бе определена като тържество на колективния дух.

 

 За MVP на турнира бе избран ямболията Диан Абрашев от отбора на УНСС.

 

 

 

 

 

__________________

 

Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

Следвайте BGbasket.com в Twitter


Тагове: УНСС. Диан Абрашев
Коментари
Резултати
Класирания
Други новини