Макаби Тел Авив уволнява пореден треньор


Макаби Тел Авив уволнява пореден треньор
21-04-2017 15:01

Агонията и проблемите на Макаби Тел Авив продължават. Израелският гранд е на път да уволни пореден треньор, след като в момента върви трети в местното първенство. Латвиецът Айнарс Багацкис ще бъде жертва на недалновидната политика на клуба в последните години.


Преди дни Макаби загуби от Макаби Хайфа и падна до трето място в класирането. Именно новият разочароващ резултат е принудил ръководство да действа, тъй като това е пето поредно поражение в шампионата и общо осмо във всички състезания.


Багацкис замени на поста Ерез Еделщайн по-рано през сезона. Като кандидати за нов наставник вече се спрягат Шарон Друкер, Цви Шерф и Арик Шивек. Условието на Макаби обаче е те да се съгласят да водят тима само до края на сезона. Причината е, че в клуба искат от следващия треньор да бъде Шарунас Ясикевичус, към когото вече има отправена оферта според различни публикации.


След титлата в Евролигата през 2014 година и напускането на Дейвид Блат, в Тел Авив не могат да намерят подходящ треньор за клуба. Отделно трансферите също се оказват несполучливи и това води до показаните резултати в последно време.

__________________

 

Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

Следвайте BGbasket.com в Twitter


Тагове: Макаби Тел Авив
Коментари
Резултати
Класирания
Други новини