Време за голямата битка


Време за голямата битка
22-04-2017 11:10

Днес започва финалната серия от женското ни първенство. За втори пореден сезон тя противопоставя Хасково 2012 и Монтана 2003 и за втори пореден сезон първите имат домакинско предимство. Преди 12 месеца монтанки го отнеха и станаха шампион, но сега хасковлийки са с коренно различен състав и серията е още по-непредвидима.


Хасково разчиташе на пет основни състезателки плюс Деляна Коева и Катерина Рудева, които също се включваха от време на време. С напускането на Дженифър О`Нийл ролята на Коева стана по-сериозна и срещу Нефтохимик тя показа, че може да се разчита на нея. През седмицата в отбора имаше здравословни проблеми, но това е финал и вероятно те ще бъдат забравени. Мобилизацията и характерът ще излязат на преден план, а такива в състезателките на тима има в изобилие.


От друга страна шампионът също има своите сериозни амбиции да защити трофея си и ще направи всичко по силите си да го стори. Добрата новина е завръщането на Виктория Стойчева, която пропусна серията с Берое, което ще даде повече възможности на Стефан Михайлов да върти състава. Естествено много важно ще е лидерството на Шарел Алън и отборната игра, която монтанки демонстрираха срещу беройки. Плюсът за тима е, че заплахата може да дойде отвсякъде, което ще е цел в тази серия.


Днес и утре са мачовете в Хасково, а в сряда и четвъртък (26 и 27 април) предстоят и тези в Монтана.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ДП - жени, Хасково 2012, Монтана 2003
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи