Рилецо излъга Академик Бултекс 99 в драма и запази четвъртото място


Рилецо излъга Академик Бултекс 99 в драма и запази четвъртото място
22-04-2017 19:55

Рилски спортист запази четвъртото си място след края на редовния сезон в Националната баскетболна лига. Тимът от Самоков спечели като гост срещу Академик Бултекс 99 с 83-80 в изключително оспорван и драматичен двубой, чийто победител не бе ясен до последните секунди. С успеха Рилецо си гарантира домакинското предимство в четвъртфиналните плейофи срещу Балкан, които започват другата седмица. Въпреки загубата, домакините завършват на втората позиция и ще играят срещу Черно море Тича във фазата на елиминациите.

 

Първата четвърт в Пловдив бе много резултатна, а домакините започнаха мача със серия от 8-0. Академик поддържаше аванс от десетина точки, но в края на частта гостите успяха да намалят изоставането си на 6 при 27-21. Те обаче не се възползваха от това и в началото на втория период баскетболистите на Асен Николов пак поведоха с двуцифрена разлика след 9 безответни точки. Рилски спортист постепенно заигра по-добре и отново започна да топи разликата, която на почивката вече беше смъкната само на 3 точки.

 

Подемът в играта на гостите продължи и след паузата. Те стигнаха до пълен обрат след серия от 12-3. До края на частта Рилецо не изпусна водачеството, а преди последната четвърт беше напред със 7 точки. Домакините не се предадоха и четири минути преди края на мача изравниха и след това поведоха в резултата. Последните минути на срещата бяха драматични и белязани с честа смяна на водачеството. Рилски спортист дръпна с 4 в самия край, но тройка с табло на Васил Александров намали изоставането на пловдивчани само на 1 точка. Йордан Бозов вкара два фаула и гостите поведоха с 3. След това обаче Шакир Смит изпусна от тройката и неговият тим загуби за втори път у дома през сезона.

 

Ди Джей Шелтън завърши са дабъл-дабъл за Рилски спортист със своите 22 точки и 13 борби. Капитанът Йордан Бозов добави 16 точки, с 14 е Еван Бруинсма, а 10 вкара Николай Стоянов.

 

Над всички за Академик Бултекс 99 бе Джордан Семпъл с 31 точки и 17 борби. Васил Бачев наниза 16, а Шакир Смит има 13. Силно игра и Оскар Белфийлд, който се отчете с 8 точки и 14 асистенции.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА АКАДЕМИК БУЛТЕКС 99 - РИЛСКИ СПОРТИСТ

 

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2016/2017

 

КРАЙНО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2016/2017

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2016/2017

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2016/2017

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Академик Бултекс 99, Рилски спортист
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи