Балкан с пета поредна победа, но остана без домакинско предимство


Балкан с пета поредна победа, но остана без домакинско предимство
(сн. lap.bg)
22-04-2017 19:48

Балкан записа пета поредна победа за край на редовния сезон в Националната баскетболна лига. Като гости ботевградчани се наложиха със 79-64 над Берое в зала „Общинска” в Стара Загора. Въпреки това баскетболистите на Небойша Видич остават пети в класирането заради победата на Рилски спортист срещу Академик Бултекс 99. В четвъртфиналните плейофи те ще срещнат именно самоковския отбор, който ще има домакинско предимство в серията. Рилски и Балкан завършват с еднакъв актив – 14-10, но самоковци имат 2-1 победи в директните сблъсъци. Берое пък остава трети в класирането, което означава, че на четвъртфинал ще срещне шестия Спартак Плевен.

 

Мачът започна отлично за Балкан, който поведе с 18-5 в първите минути. Берое обаче се събуди бързо и направи серия от 13-0, за да изравни. През втората четвърт гостите останаха напред в резултата, като поддържаха малка разлика. Ботевградчани завършиха полувремето със серия от 8-0 и направиха преднината си двуцифрена за 45-34.

 

Балкан продължи да контролира мача след почивката и запази комфортен аванс. В края на третата част Арън Джоунс фаулира Станимир Маринов и след отсъждането на нарушение Джоунс посегна отново към Маринов. Гардът на Балкан отвърна с хвърляне на топката в тялото на съперника си, а Джоунс отвърна с посягане за удар. След спречкване и двамата играчи бяха дисквалифицирани. След 30 минути таблото показваше 63-50. До края гостите поддържаха преднината си и заслужено си тръгнаха с победата.

 

Станимир Маринов беше най-резултатен за победителите с 19 точки, отбелязани за 22 минути на терена. Михайло Секулович се включи силно с 16 точки и 15 борби, а 14 наниза Николай Маринов.

 

За Берое по 12 точки отбелязаха Шейн Гибсън (8 борби) и Омари Гудул (10 борби). С по 11 се включиха Степан Тешия (11 борби) и Тихомир Желев (6 борби).


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БЕРОЕ - БАЛКАН

 

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2016/2017

 

КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2016/2017

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2016/2017

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2016/2017

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Берое, Балкан, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи