Галина Стоянова: Съжалявам за Славия


Галина Стоянова: Съжалявам за Славия
22-04-2017 20:50

Черно море Одесос си уреди място на финала, след като се справи с Балкан на финалите за девойки (19) в Самоков. След двубоя, треньорът на тима от Варна Галина Стоянова разкри пред BGbasket.com каква е тайната на успеха.

 

“Победихме с голямо желание и с добра защита, която ни липсваше в предишните мачове. Всички деца се раздадоха. За нас този финал е голям успех, защото това беше много труден сезон за варненския баскетбол. Поради липсата на финанси, децата сами си осигуряват всичко. Искам да благодаря на техните родители най-вече, за това, че успяхме да задържим отбора и затова, че ги пуснаха да дойдат на тези финали, защото до последно не се знаеше дали ще участваме.

 

Заради проблемите с класирането, определено обстановката беше изнервена, но успяхме да се съхраним и това да не ни окаже влияние днес. До последно не се знаеше дали ще играем ние или ще продължи Славия. В крайна сметка по новия правилник продължихме ние. Съжалявам за Славия, защото това е един доста добре подготвен отбор, но спортът е шанс.

 

Конкретно за мача с Балкан, направих треньорска грешка. Завъртях състава и Балкан успя да поведе. Играхме с по-висок състав, следователно ставаме по-бавни. Момичетата на Балкан успяха да ни вкарат няколко бързи коша. Съумяхме в крайна сметка да спечелим мача, което е най-важното. Сега е важно да играем приличен баскетбол и да се получи добър финал”, разкри пред BGbasket.com Галина Стоянова

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Финали за девойки (19)
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи