ЦСКА Москва ще защитава титлата си в пети пореден Файнъл 4


ЦСКА Москва ще защитава титлата си в пети пореден Файнъл 4
(сн. euroleague.net)
26-04-2017 00:11

Шампионът на Евролигата ЦСКА Москва продължава защитата на титлата си. Руският тим се наложи над Саски Баскония като гост с 90-88 в третия мач от плейофната серия между тях и я затвори с 3-0 победи. Така московчани ще вземат участие в пети пореден Файнъл 4 на турнира. Те станаха втория отбор, който взе чиста победа в плейофните серии, след като Фенербахче също си осигури място в четворката.

 

Цялото първо полувреме премина изключително равностойно, с много смени на водачеството и малки разлики в резултата. Темпото се запази и след почивката, като само веднъж разликата в полза на някой от отборите стана по-голяма от 3 точки. ЦСКА успя да се задържи напред в резултата в началото на последната десетка, а след добра серия в средата й за първи път в мача натрупа малко по-стабилен аванс, който скоро стана двуцифрен при 84-74. Баскония обаче отвърна със серия от 8-2 и направи последната минута интересна. Все пак нервите на ЦСКА издържаха и тимът взе победата, а в това и серията.

 

Кори Хигинс беше най-резултатен за победителите с 21 точки, 15 и 5 асистенции добави Нандо дьо Коло, а 13 отбеляза Милош Теодосич.

 

За Баскония 19 точки и 7 борби регистрира Торнике Шенгелия, а по 13 вкараха Адам Ханга (6 борби) и Шейн Ларкин.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА САСКИ БАСКОНИЯ - ЦСКА МОСКВА

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ЕВРОЛИГАТА

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОЛИГАТА

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОЛИГАТА

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ЦСКА Москва, Саски Баскония, Евролига
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи