Рилецо излъга Балкан в драма на старта на плейофите


Рилецо излъга Балкан в драма на старта на плейофите
27-04-2017 20:51

Рилски спортист надигра с 81-79 Балкан след изключителна драма и продължение. Така тимът на Людмил Хаджисотиров -Удо поведе с 1-0 в 1/4-финалните плейофи. Вторият мач между двата отбора е на 29 април (събота) в Ботевград. Серията се играе до две победи от три мача. 

 

Двата отбора показа, че на игрището ще има драма още от първата минута. През цялото време се гонеха в резултата и сменяха лидерството си. В първите три части изходът на срещата беше непредвидим. Истинска драма настана 22 секунди преди края на срещата, когато всичко започнало отначало, след нарушение на Ди Джей Шелтън, който прати Амин Хот на линията за изпълнение на фаулове и той успя да вкара и двата за 72-72. До края на мача играта на фаулове и нерви продължи, а спорно съдийско отсъждане взриви зала "Арена Самоков".


Три секунди преди края на четвъртата част Еван Бруинсма направи петото си лично нарушение срещу Михайло Секулович и трябваше да напусне игрището. Центърът на Балкан изпълни два несполучливи фаула. Съдийско отсъждане за повторние на втория фаул нажежи атмосферата. След като той успя да изравни 73-73, от трибуните започнаха да летят предмети към съдиите.


В крайна сметка двата отбора стигнаха до продължение, където Рилски спортист успя да излъже Балкан с 8-6.


Най-резултатен за успеха на Рилски спортист беше Еван Бруинсма, който приключи срещата с дабъл-дабъл - 23 точки и 11 борби, а Йордан Бозов добави 21 точки. За Балкан Михайло Секулович се разписа с 23 точки, а 17 точки добави Мартин Дурчев.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА РИЛСКИ СПОРТИСТ - БАЛКАН

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2016/2017

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2016/2017

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2016/2017

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Рилски спортист, Балкан
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи