Берое не допусна изненада срещу Спартак у дома


Берое не допусна изненада срещу Спартак у дома
(сн. lap.bg)
27-04-2017 20:15

Берое е на победа от класиране на полуфинал в Националната баскетболна лига. Тимът на Любо Минчев спечели убедително първия мач срещу Спартак Плевен у дома с 81-69 и вече води с 1-0 победи в серията. Домакините поведоха с комфортна разлика още в началото на мача и въпреки опитите на гостите да обърнат развоя на срещата, това не се случи. Следващият двубой от серията е в събота в Плевен. Ако Спартак изравни, решителният трети мач ще е във вторник, отново в Стара Загора.

 

В първите минути на мача гостите започнаха по-добре. Берое обаче отвърна със серия от 15-2 и поведе с двуцифрен аванс, който след първата четвърт беше 12 точки. Основна заслуга за това имаха американците в отбора – Шейн Гибсън, Омари Гудул и Брандис Рейли-Рос, които направиха разликата. Домакините продължиха да увеличават преднината си и през втората част, като в един момент тя стигна 19 точки. В края на полувремето обаче Спартак отвърна с 9 поредни точки и на почивката резултатът бе 42-32.  

 

Третата част беше много равностойна, като двата тима поддържаха разлика от десетина точки. Берое заигра по-добре в края и преди решителните десет минути водеше със 17 точки. Въпреки че всичко изглеждаше решено, Спартак не се отказа и след ударно начало от 10-2 свали пасива си само на 9 около пет минути преди края. Домакините обаче не позволиха на своя съперник да поднесе изненадата и спечелиха мача.

 

Най-резултатен за победителите бе Шейн Гибсън с 25 точки и 8 борби. Омари Гудул е с 16 и 7 борби, Брандис Рейли-Рос е с 15 точки, докато Степан Тешия се отчете с 12 и 6 борби.

 

За Спартак над всички бе Димитър Маринчешки с 19 точки и 8 борби. Милован Савич добави 15 точки, а капитанът Александър Груев е с 11.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БЕРОЕ - СПАРТАК ПЛЕВЕН

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2016/2017

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2016/2017

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2016/2017

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Берое, Спартак Плевен
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи