Дарин Великов: Черно море е различен и ще има роля в плейофите


Дарин Великов: Черно море е различен и ще има роля в плейофите
30-04-2017 11:06

Старши треньорът на Черно море Тича Дарин Великов бе много доволен от победата над Академик Бултекс 99, с която „моряците“ изравниха четвъртфиналната серия. Той бе категоричен, че неговият тим вече изглежда по различен начин и ще има важна роля в плейофите. Ето какво каза още Великов:

 

„Много съм щастлив, че стигнахме до трети мач в серията срещу втория в редовния сезон. Победихме отбор с толкова много чужденци. Наистина мога да кажа, че моите момчета, особено във фаза защита, играха като гладиатори. Няма как да не похваля отбора си. Изключително съм доволен от желанието и действията ни в защита. Страхотен мач в защита на Вени. Той опази може би най-добрия състезател чужденец в България в момента. Справи се и Антони Диков. Всички в защита свършиха страхотна работа. Ако не бяха непредизвиканите ни грешки, ние щяхме да победим с над 15 точки, което аз го очаквах. Още като бяхме в Пловдив казах,  на момчетата, че имаме още едно ходене до там.

 

Не използвах Мърджан, защото той е в тежко състояние. Няма как да влезе. Не съм човек, който ще тръгне да пуска невъзстановени състезатели. Няма логика един човек, който е невъзстановен и не е тренирал да влиза да играе. Мърджан ще бъде на терена, когато е готов.

 

Знам, че ни предстои един изключително тежък трети мач. Щастлив съм, че това, което обещах преди един месец се вижда. Черно море е различен и ще има роля в плейофите. Тогава много малко хора ми вярваха. Надявам се днес да са се уверили, че работим страхотно в последните 30 дни. Ние сме и в много добро физическо състояние. Подготовката ни бе насочена в тази посока. Очакваше се да има 3 мача. Аз смятам, че във вторник физическото ни състояние ще бъде на ниво".  

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Черно море Тича, Дарин Великов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи