Черно море Тича (19) взе бронза в турнира за Купата на БФБ


Черно море Тича (19) взе бронза в турнира за Купата на БФБ
30-04-2017 14:49 | Мария Мицова

Черно море Тича (19) взе бронзовите медали от първото издание на Купата на БФБ за юноши. На малкия финал, варненци се наложиха над Тунджа Ямбол (19) със 77-67. Тунджа игра без един от най-добрите си баскетболисти Стилиян Иванов.

 

След равностойна първа част, Тунджа водеше с четири точки и увеличи аванса си на 7 в началото на втората. Страхотна серия от 14-0 за Черно море обаче не само обърна развоя на събитията, но и даде стабилна преднина за варненци. До почивката те вече водеха с двуцифрена разлика - 45-32.

 

Тунджа върна интригата в третата част, със силни изяви на Николай Михайлов и Самуил Желязков. Черно море вкара само три точки в продължение на шест минути, в които ямболии се доближиха само на 4 точки от тях. Атаките на Черно море най-после сработиха в края на третата четвърт и не отне много на варненци да си върнат двуцифената преднина. Преди последната част, те водеха със 61-52.

 

Нови силни минути за Тунджа пак съхраниха шансовете им, оставяйки пасива им под 10 точки. Те се възползваха по най-добрия начин от пропуските на Черно море, и пак се върнаха в мача, след тройка на Александър Матушев и две добри завършвания под коша. Защитата на варненци тотално проспа ситуациите, които доближиха Тунджа само на три точки - 63-65, с четири минути до края. Новият спад в играта на тима от Ямбол обаче не закъсня, и Черно море възстанови позиции, вдигайки пак разликата в последните секунди.

 

Мартин Коцев бе най-резултатен за победителите с 26 точки и 7 борби. Михаил Молдов добави 15 за успеха, а с 12 е Петър Христов.

 

За Тунджа Ямбол Александър Матушев се отчете с 18 точки и 6 борби. С по 15 точки са Делян Колев (9 борби) и Самуил Желязков. 10 точки и 13 борби има Николай Михайлов.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ТУНДЖА ЯМБОЛ (19) - ЧЕРНО МОРЕ ТИЧА (19)

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Тунджа Ямбол (19), Черно море Тича (19)
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи