Елена Станкова: Обмисляме участие в европейските турнири


Елена Станкова: Обмисляме участие в европейските турнири
(сн. lap.bg)
01-05-2017 19:06 | Мария Маринова

Старши треньорът на Хасково 2012 Елена Станкова бе доволна от спечелената титла в Държавното първенство. Нейният тим направи златен дубъл през този сезон, след като вдигна и Купата на България. Станкова сподели, че поставените цели са изпълнени и разкри, че тимът обмисля участие в европейските клубни турнири. Все още обаче не се знае дали това ще се случи още през следващия сезон, тъй като зависи от финансовата стабилност на клуба. Ето какво още сподели Елена Станкова пред BGbasket.com за края на първенството и за бъдещите предизвикателства пред отбора:

 

Оценката ми за сезона е положителна и напълно удовлетворителна. Ние си бяхме поставили тези цели и ги изпълнихме.  След финала, който играхме миналата година и загубихме, знаехме, че сме готови за втори такъв този сезон и подготовката ни и всичките ни действия бяха насочени към спечелването му. Празнувахме снощи, но всички момичета бяха много изморени на вечерята. Явно се бяха изразходвали максимално.

 

По-нагоре във вътрешното първенство няма накъде да подобрим представянето си. Златните медали са най-високото постижение, но аз казах и вчера, че за мен те не са от толкова голямо значение. Искам Хасково 2012 да играе цял сезон красив и атрактивен баскетбол. Зала „Дружба“ в града беше изпълнена до краен предел и това е достатъчно. Някой път не достигат малки неща, за да се спечелят златните медали, затова не искам да поемам такива обещания. Разбира се, целите са ни първите места.

 

Всяка година обмисляме участие в европейските клубни турнири. Искаме обаче това да стане тогава, когато сме стабилни във всяко едно отношение. Засега трябва да се стабилизираме финансово тук в България, за да гоним целите. Знаем как да ги преследваме. Мисля, че организацията в клуба е на много високо ниво. Аз, като треньор, приемам и следващото предизвикателство, така че работим и по този въпрос. Това обаче не става за два дни или за пет години – периодът, в който съществува отборът. За участие през следващия сезон не ви казвам „не“. Както искате, така го разберете.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Хасково 2012, Елена Станкова
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи