Рилски спортист изхвърли Балкан от плейофите в драма


Рилски спортист изхвърли Балкан от плейофите в драма
02-05-2017 20:07

Рилски спортист продължва към 1/2-финалите в НБЛ, след като надигра с 82-73 Балкан в решаващия мач №3 от четвъртфиналната фаза. Така в следващия етап момчетата на Людмил Хаджисотиров-Удо ще се изправят срещу Лукойл Академик. Първите два мача са на 6 и 8 май (събота и понеделник) в Правец. Играе се до три победи от пет двубоя.


Срещата започна ударно за гостите от Балкан, които поведоха със серия от 5-0, а мощната агитка на гостите от Ботевград им даваше криле да продължат устрема си. Играчите на Рилецо обаче бързо се върнаха в мача, а до края на срещата двата отбора често сменяха лидерството си. В крайна сметка напрежението остана в играчите на Небойша Видич, които натрупаха и изключително много лични нарушения. Още в началото на четвъртата част с по четири фаула бяха Михайло Секулович и Мартин Дурчев, които не бяха пълноценни до края на срещата.


Най-резултатен за победата на Рилски спортист беше Еван Бруинсма с 18 точки, Йордан Бозов завърши с 16 точки, а Денислав Вутев завърши с дабъл-дабъл - 13 точки и 10 борби. За Балкан Мартин Дурчев реализира 17 точки, а Амин Хот добави 14 точки.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА РИЛСКИ СПОРТИСТ - БАЛКАН 

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2016/2017

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2016/2017

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2016/2017

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Рилски спортист, Балкан
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи