НБА спира играчите за световните квалификации


НБА спира играчите за световните квалификации
03-05-2017 18:35

Националната баскетболна асоциация даде да се разбере, че няма да пусне състезатели за срещите на националния отбор на САЩ от предстоящите световни квалификации.

 

Олимпийският и световен шампион може би ще трябва да търси и друг треньор, тъй като Грег Попович също води Сан Антонио Спърс и няма да може да отсъства по време на сезона в НБА.

 

Така американският национален отбор ще трябва да разчита на баскетболисти от D-League и такива, които играят в чужбина за квалификациите за световното първенство в Китай през 2019 година.

 

Причина за решението е новият формат, въведен от ФИБА за класиране на световните първенства, при който единствено домакинът има гарантирано място на световния шампионат, а останалите 31 места ще бъдат разпределяни след изиграването на квалификации.

 

Ако американците успеят да се класират за първенството в Китай, както и за олимпийските игри година по-късно, от федерацията обявиха, че старши треньорът на тима Грег Попович ще може да разчита на всичко най-добро, за да се бори за златните медали в двата турнира.


Датите за отделните квалификационни турнири за световното първенство са: 20-28 ноември 2017, 19-27 февруари 2018, 25 юни - 3 юли 2018, 26 ноември - 4 декември 2018 и 18-26 февруари 2019 година.

 

Сезонът в НБА пък по традиция започва в края на октомври и приключва в средата на юни.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: САЩ,
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи