Балкан иска да участва във ФИБА Къп през следващия сезон


Балкан иска да участва във ФИБА Къп през следващия сезон
06-05-2017 12:31 | Мария Маринова

Мъжкият баскетболен отбор на Балкан може да участва във ФИБА Къп през следващия сезон. Новината потвърди за BGbasket.com лично президентът на клуба Михаил Михайлов.

 

„Ще проучим как стоят нещата. Направили сме запитване към Българската федерация по баскетбол да ни разяснят какви са възможностите и условията. Търсили сме и контакт с Рилски спортист, за да ни обяснят за техния опит в този турнир през миналата година. Интересува ни най-вече като финансиране какво се изисква и като условия. Имаме сериозни намерения да участваме пък ще видим.“, заяви Михайлов.

 

Той обаче категорично отхвърли възможността „зелените“ да се пробват отново в Балканската лига.

 

Михаил Михайлов направи и равносметка за изминалия сезон. Балкан спечели бронзов медал в турнира за Купата на България, но в плейофите отпадна още на четвъртфиналите.  „Един лош край на един приличен сезон за Балкан. Имаше много възходи и падения през сезона, като цяло едно непостоянство от гледна точка на резултата. По отношение на играта обаче мисля, че в отбора се изгради един стил, който се налагаше през цялата година. Спечелихме един медал на Купата, но пък завършихме по лош начин самото първенство.“

 

Въпреки че сезонът за Балкан приключи само преди дни, тимът вече има първото си ново попълнение за есента – гардът Венцислав Петков. За момента обаче от клуба няма да бързат със селекцията, тъй като все още не се знае дали старши треньорът Небойша Видич ще води отбора и през следващия сезон. „Уговорката с треньора е да се прибере да почине няколко дни, да се види със семейството си и да ни даде отговор до края на месец май.“, заяви Михайлов.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Балкан, Михаил Михайлов, ФИБА Къп
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи