Берое оцеля срещу Черно море и е на победа от трети пореден финал


Берое оцеля срещу Черно море и е на победа от трети пореден финал
(сн. БФБ)
07-05-2017 20:26

Берое е на победа от класиране на трети пореден през този сезон, след като спечели Купата на България и трофея в Балканската лига. Баскетболистите на Любомир Минчев победиха и във втория мач от полуфиналната серия в НБЛ срещу Черно море Тича.  Двубоят в Стара Загора завърши при резултат 87-81. Гостите водеха с 16 точки през първото полувреме, но допуснаха пълен обрат в края на срещата и загубиха. Мач №3 от серията е в сряда във Варна.

 

Началото на двубоя бе с много ниска резултатност. И двата тима допускаха грешки, като до средата на частта резултатът бе едва 4-4. След това домакините поведоха с 6 точки, но „моряците“ отвърнаха със серия от 14-4 и след първия период имаха аванс от 4 точки. Гостите започнаха ударно втората четвърт и за кратко направиха преднината си двуцифрена. Разликата в тяхна полза продължи да расте, като в един момент стигна 16 точки. Берое все пак успя да навакса част от изоставането си и на почивката резултатът бе 41-52.

 

След паузата играта тръгна равностойно. Постепенно обаче домакините заиграха по-добре и започнаха да топят пасива си. Те направиха серия от 9-1 в края на частта и смъкнаха разликата едва на 2 точки. Веселин Георгиев обаче вкара три наказателни удара и покачи на 5 преди решителната четвърт. След оспорвани първи минути на последната част Берое най-после стигна до обрата, повеждайки с 1 точка. Играта продължи кош за кош с честа смяна на водачеството. В края на мача обаче домакините направиха серия от 11-3, която им бе достатъчна за крайния успех.

 

Тихомир Желев бе най-резултатен за Берое със своите 22 точки. Брандис Рейли-Рос  се отчете с 19 точки и 7 борби, а 12 точки добави Пламен Алексиев.

 

За Черно море Тича с по 22 точки са Филип Дидиер и Никола Джурич. С 16 е Ангел Нацкин.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БЕРОЕ - ЧЕРНО МОРЕ ТИЧА

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2016/2017

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2016/2017

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2016/2017

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Берое, Черно море Тича
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи