Официално: Монтана стана член на Адриатическата лига за следващите 3 години


Официално: Монтана стана член на Адриатическата лига за следващите 3 години
(Снимка: chervenkarton.com)
08-05-2017 14:37 | Иван Вълчанов

Монтана 2003 вече официално е пълноправен член на Адриатическата лига за жени.

 

Това стана факт след днешната среща между кмета на Монтана Златко Живков, председателя на Адриатическата лига и на сръбския гранд Партизан Сръбобран Филипович, изпълнителният директор на Лигата Урош Кранец и президента на тазгодишния шампион словенския Атлетик Целе Кор Борут.

 

На срещата в общината присъстваха още изпълнителният директор на Монтана Петрана Петкова и старши треньорът на отбора Стефан Михайлов.

 

„Монтана остави отлични впечатления при първото си участие в Адриатическата лига. Предложението ни е да бъде част от нея през следващите три издания на турнира”, заяви Сръбобран Филипович.

 

От клуба обявиха за BGbasket.com, че веднага са се съгласили да приемат членството.

 

През сезон 2016-2017 женският баскетболен отбор на Монтана участва с уайлд кард в Адриатическата лига, като предварителната си група и игра Финална четворка в Подгорица, където се класира на четвърто място, но пък си тръгна от столицата на Черна гора с купата за „феърплей”.

 

През следващия сезон Адриатическата лига за жени се разширява, стана ясно още на срещата. От 2017-18 в нея ще участват 2 отбора от Словения, 2 от Хърватия, между 2 и 4 сръбски тима, един от Босна и Херцеговина, един от Черна гора, един от Македония, един от Турция и вероятно единственият български представител догодина ще е Монтана.

 

Интерес към турнира проявява и отбор от Ливан.


 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ АДРИАТИЧЕСКА ЛИГА - ЖЕНИ

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ АДРИАТИЧЕСКА ЛИГА - ЖЕНИ

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ АДРИАТИЧЕСКА ЛИГА - ЖЕНИ

__________________

 

Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

Следвайте BGbasket.com в Twitter


Тагове: Монтана 2003,
Коментари
Резултати
Класирания
Други новини