Сензационно! НБЛ прибра 5600 лв от един мач в плейофите


Сензационно! НБЛ прибра 5600 лв от един мач в плейофите
Снимки: Lap.bg
12-05-2017 14:00

По доклад на Иван Бакърджиев, ДП на срещата от НБЛ между отборите на БК Черно море Тича и БК Берое на 10.05.2017 г. са допуснати следните пропуски и нарушения:

 

1.” Още от първия съдийски сигнал една внушителна група около 70- 80 запалянковци заедно с непристойни скандирания започнаха да палят факли и да хвърлят бомбички. Създаде се атмосфера несъвместима с играта баскетбол и повлия на поведението на останалата част на привържениците на Черно море Тича. Назначената охрана от охранителна фирма „СОД 64” ЕООД не можа да се справи с реда в залата, което доведе до неколкократни спирания на играта. С призив от говорителя на срещата към тези запалянковци се направи опит за преустановяване на безредиците по трибуните. Както отбелязах хулиганските прояви от публиката се изразяват в следното:

 

-палене не факли и фишеци и хвърлянето им по терена през цялата среща

 

-хвърляне на бомбички – в трибуната и седалките и по игрището срещу съдиите. Броят на бомбичките по време на срещата надхвърлиха 15 броя.

 

-хвърляне на хартиени топки по време на срещата (над 40-50 броя) по терена и съдиите, като една от целите бе прекъсването на играта

 

-хвърляне на запалки (обемисти и опасни за здравето) към терена и съдиите, като за късмет нямаше нараняване  

 

-хорово викане с нецензурно съдържание и обидни думи (епитети и псувни) към съдиите и състезатели на Берое

 

-хвърляне на други дребни и опасни предмети към терена и съдиите, като шишарки, фишеци и други

 

От страна на ръководството на БК Черно море Тича също не бяха предприети никакви действия за укротяване на тази част от публиката”

 

2.”Отсъдени две технически нарушение на ст. треньора на БК Черно море Тича”

 

3. ”Техническо нарушение на N5 Рейли-Рос от отбора на БК Берое”

 

Решение:

 

По точка 1, съгл.чл.37.9 от ДАП:”За запалване на трибуната по време на среща на димки и бомбички или други пиротехнически средства”, комисията на ДАС наказва отбора на БК Черно море Тича с имушествена санкция в размер на 2000 лв.

Съгласно чл.40.38 от ДАП:”За допусната лоша организация на срещата като цяло”, комисията на ДАС наказава отбора на БК Черно море Тича с имушествена санкция в размер на 2000 лв.

Съгласно чл.37 точки 6,7 и 8 от ДАП:”За хвърляне на предмети на терена”, комисията на ДАС наказва отбора на БК Черно море Тича с имуществена санкция в размер на 1000 лв.

 

По точка 2, съгл.чл.35.3 от ДАП, комисията на ДАС наказва ст.треньора на отбора на БК Черно море Тича с глоба в размер на 300 лв/трето за сезона/

 

По точка 3, съгл.чл.34.3 от ДАП, комисията на ДАС наказва Б.Рейли-Рос от отбора на БК Берое с глоба в размер на 300 лв/трето за сезона/

 

Комисията на ДАС счита за необходимо, за предстоящите официални срещи на отбора на БК Черно море Тича да се подходи с отговорност и необходимостта от подобряване на организацията, като за охрана се използват органите на МВР.

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Черно море Тича, Берое
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи