Рилски спортист повече заслужава финала в НБЛ


Рилски спортист повече заслужава финала в НБЛ
13-05-2017 12:06

Преди мач №4 между Рилски спортист и Лукойл Академик от полуфиналите в НБЛ, отново потърсихме компетентното мнение на бившия баскетболен национал Бойко Младенов. Той направи своята прогоноза специално за BGbasket.com. До момента играчите на Людмил Хаджисотиров – Удо водят с 2-1 на шампионите в серията. Рилецо спечели първия и третия мач, а баскетболистите от Правец записах категоричен успех в мач №2. Играе се до три победи от пет двубоя. Днес от 18.00 часа в „Арена Самоков” е вторият домакински мач на Рилски. Евентуален пети сблъсък ще се изигра на 17 май (сряда) в Правец.

 

Рилски спортист – Лукойл Академик

 

Много хора могат да ми разсърдят за това, което ще кажа, но по-слаб Лукойл Академик не е имало от 2003 година. Аз съм искрен и искам да го кажа. Това е истината и доста хора го виждат.Не е изненада, че Рилски спортист спечели мач №3 в серията.

След първата победа в Правец, те вече играят със самочувствие. Това беше съвсем резонна победа.

 

Относно мача днес....не знам дали Данчо Бозов ще успее да се възстанови. Все пак той не е първа младост. Надявам се обаче след този уникален двубой, който изигра в четвъртък, да се възстанови и да повтори играта си. Ясно е, че той ще даде всичко от себе си, но дано има физическите сили да го направи.

 

В такива мачове Данчо Бозов е най-важният фактор за Рилски.

 

Важен е и като характер и като присъствие на терена. Той дава спокойствие и решителност на отбора. Ако той има достатъчно енергия, мачът ще бъде спечелен от Рилецо.

 

Мачът ще бъде много равностоен и много неща биха повлияли на резултата. Баскетболистите на Лукойл са опрени до стената. При тях в тези плейофи няма лидери. Няма човек, който да се нагърби и да поведе отбора. Не виждам кой освен Христо Захариев може да заеме тази роля. Единственият им шанс е да се нагърбят и да играят.  За тях ще бъде катастрофален провал, ако не се класират на финал. Резултатите показват кой заслужава и кой не заслужава да се класира напред. В момента Рилски спортист заслужава повече финала. Има страшно много фактори, които ще повлиаят на този мач. Надявам се да се свири нормално, залата да бъде коректна, публиката също и да видим един хубав баскетболен мач.

 

Съдиийството в България винаги е било доста под нивото на баскетбола.

 

Баскетболът не ни е на много високо ниво, съдийството ни е още по-ниско. Хората се стараят и правят колкото могат. Има фактори, които им влиаят, но се надявам да бъдат бетон, железни и наистина да свирят каквото видят на терена и каквото се случва.

 

Фаворит в мача е Лукойл Академик, но аз съдя по това, че те са опрени до стената и това е единственото нещо, което им дава преимущество. Нито баскетболно са по-добри, нито индивидуално. Имат по-дълга пейка, която ще окаже влияние. Рилски изигра доста тежък мач, а тяхната пейка е доста по-късичка. За сметка на това за домакините от Самоков този мач е финала. Ако го спечелят, те са си свършили работата перфектно. Няма ги тези лидери като една време – Филип Виденов и Тодор Стойков. Хора, които винаги са се нагърбвали в тези тежки моменти. Сега те липсват.

 

В съблекалнята на Лукойл в момента има доста голямо напрежение. Ако те не осъзнават какво се случват, че това може да им е последния мач, защото мачовете за 3-4 място не ги броя, Рилски ще ги победи пак.

 

 

Определено Людмил Хаджисотиров има момчета, на които може да разчита много. Такива са Дарин Иванов, Николай Стоянов и Денислав Вутев. Те могат да изиграят много добри мачове. Вутев се бори много добре, много ми харесва специално на мен. Също така изключително много симпатизирам на Николай Стоянов. Той е много борбен, с уникален хъс в защита и може да пази всеки. Определено той има страшно бъдеше. Дано продължава така. Двамата с Вутев играят заедно от деца и е доста хитро да ги използват като тандем на игрището, защото се познават изключително добре и са свикнали да играят заедно.

 

Давам минимално предимство за Лукойл Академик.

 

 

 

 

 

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Лукойл Академик, Рилски спортист
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи