Людмил Хаджисотиров: Нека Лукойл ни бие баскетболно, а не със съдийска помощ


Людмил Хаджисотиров: Нека Лукойл ни бие баскетболно, а не със съдийска помощ
13-05-2017 20:20

Старши треньорът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров бе много разочарован след загубата от Лукойл Академик в четвъртия мач от полуфиналната серия. Той изрази недоволството си от изгонването на Николай Стоянов и призова нещата да се решат баскетболно, а не чрез съдийска помощ в полза на шампионите. Ето какво още сподели Хаджисотиров пред БНТ след мача:

 

„Направи ли ви впечатление, че в началото на мача ни изгониха един от основните играчи, който влиза от пейката? Поради това е нормално в другите баскетболни неща да се получи разлика в мача. Ние сме с по-къса ротация и когато изгонят един от основните ни играчи, трябва да сме някакви магьосници и да правим фокуси срещу отбора на Лукойл. На него не му трябва допълнителна съдийска помощ в пореден мач. Днес те пазиха много по-твърдо, вкараха много повече от далече. Има чисто баскетболни причини, но нека да ни бият баскетболно. Ние имахме златен шанс, а така става грозно за мене. Нека нещата да се решат баскетболно.

 

Сега има пети мач, серията не е свършила. Защо обаче трябва да се закарва пети мач в Правец, като можеше баскетболно да ни победят, но накрая става това нещо. На нас ни махат от по-късата ротация основен играч. Ники Стоянов ни е сърцето на отбора, той ни е основен играч в защита. Какво да коментирам повече – колко сме вкарали, те колко са пропуснали, колко борби са взели… Просто не е сериозно и не е честно спрямо баскетбола. Ние се опитваме да популяризираме тази игра и да съберем повече хора да идват по мачовете. Не мисля, че това е добър феърплей.

 

Хората, които ме познават, знаят, че аз обикновено съм спокоен. Цяла година не съм говорил за съдиите въобще, обаче си имам обица на ухото от 2013 г., когато играхме пети мач там. Всички, които са гледали, знаят какво се случи. Просто исках да се решат баскетболно нещата. Серията започва наново, само че на техен терен.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Рилски спортист, Людмил Хаджисотиров
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи