Асен Великов: И ние имаме претенции към съдиите


Асен Великов: И ние имаме претенции към съдиите
14-05-2017 11:02 | Мая Димитрова

Лукойл Академик спечели мач №4 срещу Рилски спортист от полуфиналите в НБЛ. Срещата в Самоков беше изключително динамична, а спорни съдийски решения нажежиха атмосферата в залата до краен предел. След мача капитанът на Лукойл Академик Асен Великов сподели пред BGbasket.com впечатлението си от случилото се на терена.

 

„Победихме най-вече с това, че показахаме коренно различна защита. Знаехме, че този мач решава годината за нас. Днес, за първи път играхме агресивно, така както трябва в защита. Ние разполагаме с много по-дълга пейка от Рилски спортист и когато налагаш такава агресия, много трудно пет човека могат да издържат на това ниво.

 

Относно съдиите....иска ми се да не ги коментирам. Напоследаък се появи една тенденция в българския баскетбол, всеки да пуска видеа с това какво са свирили съдиите в мача. Сигурен съм, че всеки отбор може да намери над 10 ситуации в един двубой, в които е ощетен. В крайна сметка, трябва да се гледа генерално как е свирен мача, защото всеки допуска грешки. След първата среща в Самоков, ние гледахме целия мач и също имаме претенции към съдиите. В крайна сметка, всеки прави грешки и мисля, че прекалено много се вглеждаме. Най-вероятно и от Рилски ще имат претенции, но аз не мога да коментирам съдиите. Когато някой се оплаква, да гледа реално как се свири и на едните и на другите, защото грешки има и в едната и в другата посока.

 

Честно казано смятам, че ако съдиите са с нас, няма да стигаме до пети мач, в който да се решава кой от двата отбора да отиде на финал. Мисля си, че ако съдиите са зад нас много по-лесно ще побеждаваме. Съгласен съм, че допускат грешки. Когато се дава оценка на съдиите трябва да се гледа генерално на мача.

 

Смятам, че заради всички неща, които се случиха през първото полувреме, ние бяхме ощетени след почивката в някои ситуации.

 

Очаквам да победим в петия мач, но няма да е лесно. В един двубой всичко е възможно, но ние днес показахме, че когато сме опрени до стената, имаме съвсем различно лице. Вярвам, че ще бъдем по-свежи в петия мач. Надявам се в нашата зала да играем така, както играхме днес и да се поздравим с победа.”, коментира пред BGbasket.com Асен Великов.

__________________

 

Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

Следвайте BGbasket.com в Twitter


Тагове: Асен Великов, Лукойл Академик
Коментари
Резултати
Класирания
Други новини