Глобиха президента на Рилецо заради заплахи към съдиите


Глобиха президента на Рилецо заради заплахи към съдиите
Снимка: Иван Захариев
15-05-2017 19:54

На редовното заседание на Дисциплинарно Административният съвет към НБЛ след последните две полуфинални плейофни срещи на Националната баскетболна лига-мъже бяха взети следните решения:

 

По доклад на Владимир Атанасов, ДП на срещата от НБЛ между отборите на БК Рилски спортист и БК Лукойл Академик на 11.05.2017 г. са допуснати следните пропуски и нарушения:

 

1.” Отсъдено е техническо нарушение на N33 Е.Бруинсма от отбора на БК Рилски спортист

 

2.”Преди края на втория период, от публиката бе хвърлена монета от 1 лев, която уцели по тялото състезател N21 Гибсън от отбора на БК Лукойл Академик”

 

Решение:

 

По точка 1, съгл.чл.34.3 от ДАП, комисията на ДАС наказва Е.Бруинсма от отбора на БК Рилски спортист с глоба в размер на 200 лв/второ за сезона/

 

По точка 2,съгл. чл.36.8 от ДАП:”За хвърляне на предмети на терена, които са опасни за здравето на участниците (монети и други твърди предмети)”, комисията на ДАС наказава отбора на БК Рилски спортист с имуществена санкция в размер на 1000 лв.

С решение N70 от 02.05.2017г., отборът на БК Рилски спортист е наказан за хвърлен твърд предмет на терена с глоба в размер на 500 лв. 

 

 

По доклад на Румен Калпакчиев, ДП на срещата от НБЛ между отборите на БК Рилски спортист и БК Лукойл Академик на 13.05.2017 г. са допуснати следните пропуски и нарушения:

 

1.” Отсъдено е техническо нарушение на N8 Н.Стоянов от отбора на БК Рилски спортист”

 

2.” Отсъдено е второ техническо нарушение на N8 Н.Стоянов от отбора на БК Рилски спортист”

 

3.”В четвъртата част бе хвърлена малка бутилка от минерална вода, полу пълна, на игралното поле, от зрител. Бяха хвърлени в същия момент монети и бонбони на игралното поле”

 

Решение:

 

По точка 1, съгл.чл.34.3 от ДАП, комисията на ДАС наказва Н.Стоянов от отбора на БК Рилски спортист с глоба в размер на 300 лв/трето за сезона/

 

По точка 2, съгл.чл.34.3 от ДАП, комисията на ДАС наказва Н.Стоянов от отбора на БК Рилски спортист с глоба в размер на 400 лв/четвърто за сезона/

 

По точка 3, съгл.чл.37.7 от ДАП, комисията на ДАС наказва отбора на БК Рилски спортист с имушествена санкция в размер на 300 лв.

 

 

По доклад на Владимир Цеков,старши съдия и съдиите Искрен Манолов и Красимир Стойнов на срещата от НБЛ между отборите на БК Рилски спортист и БК Лукойл Академик на 13.05.2017 г.от страна на Президента на БК Рилски спортист е допуснато следното поведение:

 

1.„На полувремето на срещата, Председателят на БК Рилски спортист дойде пред секретарската маса и отправи следните реплики:

„Ако тези двамата продължат да свирят така, ще стане страшно.” Според колегите ми, той е казал още:”Няма да можете да излезете от залата”.

За достоверността на изнесеното, докладът е подписан собственоръчно от тримата съдии.

 

Решение:

 

По точка 1, съгл.чл.35.5 и съгл.чл.48 от ДАП, комисията на ДАС наказва Президентът на БК Рилски спортист с глоба в размер на 800 лв

 

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Рилски спортист
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи