Балкан с бронз от Купата на БФБ при девойките


Балкан с бронз от Купата на БФБ при девойките
17-05-2017 11:36

Балкан спечели бронзовите медали в турнира за Купата на БФБ при девойките. В мача за третото място баскетболистките на Стефка Славова се наложиха над Рилски спортист със 75-61. Те водеха през целия мач и до края запазиха преднината си. Днес ще стане ясен и носителят на Купата, като в спор за трофея един срещу друг се изправят Славия и домакинът Черно море Одесос.

 

Балкан поведе още в началото на мача, а след първата част водеше с 8 точки. Вторият период започна равностойно, като „зелените“ подържаха аванса си. В края обаче Рилски спортист стигна до равенство при 30-30, но Балкан си върна водачеството и на почивката имаше преднина от 5 точки.

 

След паузата тимът от Ботевград  постепенно започна да увеличава разликата в своя полза, като преди решителната част тя вече беше двуцифрена – 13 точки. В последните десет минути Балкан не позволи обрат и спечели срещата.

 

Много силен мач за победителите изигра Клаудия Пенкова, която се отчете с 32 точки и 7 асистенции. Карина Константинова е с дабъл-дабъл от 14 точки и 11 борби, като тя също има 7 асистенции. 12 точки добави Радина Живачка.

 

За Рилски спортист най-резултатна бе Никол Николова с 20 точки (плюс 6 борби и 4 асистенции). Христиана Гелова вкара 15.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БАЛКАН - РИЛСКИ СПОРТИСТ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ КУПА БФБ - ЖЕНИ, СЕЗОН 2016/2017

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ А ГРУПА - ЖЕНИ, СЕЗОН 2016/2017

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ А ГРУПА - ЖЕНИ, СЕЗОН 2016/2017

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Балкан (19), Рилски спортист (19), Купа БФБ - жени
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи