Людмил Хаджисотиров: Бронзът ще е достоен завършек на сезона


Людмил Хаджисотиров: Бронзът ще е достоен завършек на сезона
(сн. lap.bg)
17-05-2017 21:10 | Мария Маринова

Старши треньорът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров бе горд с представянето на своите играчи, въпреки че те загубиха петия мач с Лукойл Академик и не успяха да се класират за финала в НБЛ. Наставникът сподели, че отборът му само е спечелил от тази серия и ако се пребори за бронзовите медали в първенството, това ще са достоен завършек на сезона. Ето какво още сподели Хаджисотиров пред BGbasket.com след мача:

 

„Двубоят беше равностоен. Смятам, че седяхме добре, борихме се през цялото време максимално. Даже в процента на ефикасност сме имали 90 срещу 87, което говори красноречиво. Това, което направи разликата, е индивидуалната класа на Дани Гибсън в този мач. Той затова е взет в този отбор и с такава заплата предполагам, че да прави подобна разлика в мач, който е напълно изравнен. Днес имахме проблем да го спрем, направихме всичко възможно.

 

Поздравявам моите състезатели, благодаря на щаба и на феновете, които ни подкрепиха. Гордея се с начина, по който игра отборът, по който се представихме и се борихме. Смятам, че щеше да е напълно заслужено да отидем и на финал, но в пети мач единият отбор побеждава. До последните две минути в тяхната зала нищо не се знаеше. Те обаче вкараха и 13 тройки, което направи разлика.

 

Аз повече съдиите няма да ги коментирам. Каквото имаше, го казах. Може да съжаляваме единствено за шанса, който изпуснахме в четвъртия мач в нашата зала. Лукойл беше в ситуация, в която никога не е бил в последните години, да им водиш 2-1 в полуфиналната серия. Там имахме златен шанс и можем да съжаляваме за нещата, които не зависеха от нас. Повече обаче няма да коментирам съдиите, приключих с тази тема.

 

Трябва да се възстановим психически първо. Когато си толкова близо до финала и почти си го докоснал, е трудно. Не чувствам, че сме загубили в тази серия, а спечелихме много от нея. Ще си починем, ще се възстановим и смятам, че ако успеем да се преборим и да вземем бронзови медали, това ще е един много достоен и успешен завършек на сезона. Черно море в последния месец играе силно и съм сигурен, че също ще са много мотивирани да спечелят медал, но ние ще сме максимално подготвени. Имаме и домакинско предимство“.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Рилски спортист, Людмил Хаджисотиров
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи