Дарин Великов: Срещу Рилски ще е трудно, не съм изненадан от това кой е на финала


Дарин Великов: Срещу Рилски ще е трудно, не съм изненадан от това кой е на финала
18-05-2017 14:41

"Не съм изненадан кой отбор се класира за финала. Смятам, че 90 процента от хората в баскетбола бяха убедени, че Лукойл Академик ще е на финала. Така мислех и аз. Вярно е, че серията стана малко по-дълга, но тя стана заради това, според мен, че Лукойл Академик изигра два мача с много лоша фаза защита. От там дойде и непредвидената им загуба в Правец. Според мен логично отборът на Лукойл Академик е на финал. Рилски спортист, според мен, даде максимума от себе си. Играха на върха на възможностите си", коментира наставникът на Черно море Тича Дарин Великов. 

 

"Пред нас стои много тежко участие в малкия финал. Трябва да се справяме с много класни баскетболисти, които притежава отборът на Рилски спортист. Ще се опитаме да дадем възможно най-доброто от себе си в момента, така че очаквам оспорвана серия в малкия финал", заяви той.

 

"Тази една седмица подготовка ни даде възможност да коригираме доста неща във физическото и тактическото ни състояние. Наясно сме със силните страни в Рилски спортист. Ще се опитаме да предложим нещо ново от наша страна. Дали ще е успешно или не – ще видим. При всички положения аз съм сигурен, че нашият отбор ще подходи сериозно и ще даде всичко от себе си. Наясно сме, че отборът на Рилски спортист разполага с много добри състезатели, които са в добро състояние, далеч по-добро от редовния сезон, но все пак в тези срещи всичко може да се случи и се надявам ние да се представим добре", коментира специалистът. 

 

"Мърджан Мъркович започна вече леко да тренира. До първия мач в понеделник има доста време, надявам се в понеделник да е в състояние да го използваме. За колко време зависи според ситуациите и неговите здравословни възможности, но при всички положения смятам, че състезателят ще се завърне в серията да играе", каза още Великов.

 

Серията в малкия финал между Рилски спортист и Черно море Тича стартира в понеделник в Самоков. Срещата е от 18:00 часа.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Черно море Тича, Дарин Великов, НБЛ
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи