Фенербахче ще играе за титлата в Евролигата у дома


Фенербахче ще играе за титлата в Евролигата у дома
(сн. BGbasket.com)
19-05-2017 23:36

Фенербахче ще играе във втори пореден финал на Евролигата и ще опита да вдигне трофея пред собствената си публика в Истанбул. Във втория полуфинален мач на турнира баскетболистите на Желко Обрадович победиха Реал Мадрид с 84-75 в „Синан Ердем Доум”. Във финалния мач в неделя те ще се изправят срещу Олимпиакос, а в мача за трето място мадридчани ще срещнат миналогодишния шампион ЦСКА Москва.

 

Домакините започнаха ударно, подкрепяни от емоционалната си публика, и в края на първата четвърт натрупаха двуцифрен аванс. В средата на втората четвърт Фенербахче беше допуснал едва 13 точки в коша си и имаше точно два пъти повече от противника си, а на почивката водеше с 10 – 44-34.

 

Фенерите задържаха комфортна преднина през цялата трета четвърт, като на моменти тя стигна 14 точки, а след 30 минути игра таблото показваше 63-50. Домакините поддържаха преднината си и водеха мача към победа, като едва в последната минута Реал успя да свали разликата под 8 точки, но не и да се доближи достатъчно за обрат.

 

Много силен за победителите беше Епе Юдо, който записа 18 точки, 12 борби и 8 асистенции. Богдан Богданович отбеляза 14 точки и добави 6 борби, а с по 12 точки завършиха Никола Калинич и Ян Весели.

 

За Реал Мадрид Серхио Люл регистрира 28 точки и 8 асистенции, а 21 отбеляза Джейси Керъл.

 

Стефан Михайлов, пратеник на BGbasket.com в Истанбул, Турция


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ФЕНЕРБАХЧЕ - РЕАЛ МАДРИД

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ЕВРОЛИГАТА

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОЛИГАТА

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОЛИГАТА

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Фенербахче, Реал Мадрид, Евролига
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи